Eesti delegatsioon on praeguseks juba täiskoosseisus jõudnud Lillehammerisse ja ennast olümpiakülas sisse seadnud. Täna tutvutakse võistluspaikadega ja tehakse ka kergemaid treeninguid.
Homme hommikul asuvad võistlustulle juba ka esimesed sportlased. Eesti curlingu võistkond (Kristin Laidsalu, Britta Sillaots, Jarl Guštšin, Eiko-Siim Peips) kohtub olümpiaturniiri avamängus homme kl 13:30 Kanada koondisega.

II Noorte taliolümpiamängud avatseremoonia toimub homme Lysgårdsbakkene suusahüpete keskuseskl algusega 20:00.

Eesti sportlased Lillehammeris:

Mäesuusatamine - Anna Lotta Jõgeva
Laskesuusatamine - Hanna Moor, Anneliis Viilukas, Robert Heldna, Mart Všivtsev
Murdmaasuusatamine - Stine-Lise Truu, Kaarel Karri,
Curling - Kristin Laidsalu, Britta Sillaots, Jarl Guštšin, Eiko-Siim Peips
Iluuisutamine jäätants - Viktorija Semenjuk, Artur Gruzdev
Suusahüpped – Artti Aigro
Kahevõistlus - Andreas Ilves
Kiiruisutamine - Kaspar Kaljuvee, Kermo Voitka

Ülekandeid ja videoid võistlustest ja avatseremooniast saab vaadata läbi Rahvusvahelise Olümpiakomitee Youtube kanali: https://www.youtube.com/Olympics

Eesti sportlaste võistluste ja tegevuste kohta kajastab EOK infot oma kodulehel, Facebooki ja Instagrammi lehtedel:
http://www.eok.ee/lillehammer2016
https://www.facebook.com/Olympiafann/
https://www.instagram.com/olympiafann/

Noorte OM erineb teistest spordivõistlustest põhjaliku haridus- ja kultuuriprogrammi poolest. Paralleelselt võistlustega toimuvad erinevad loengud, kohtumised, töötoad.

Eesmärk on inspireerida noori spordi kõrvalt rohkem õppima ja ennast arendama. Läbi erinevate kultuuriliste ettevõtmiste püütakse kasvatada noortes sallivust ja paremat üksteise mõistmist, leida uusi sõpru, mõista olümpia väärtuseid.

Esimesed Noorte Taliolümpiamängud toimusid 2012. aastal Innsbruckis, kus Eestit esindas 17 noorsportlast, kes võistlesid 7 spordialal. Esimestel noorte taliolümpiamängudel osales kokku 1059 sportlast 60 riigist ja medaleid anti välja 15 spordialal. Eesti edukaima sportlasena võitis laskesuusataja Rene Zahkna Innsbruckis kaks hõbemedalit.