"Teie ees seisab väga õnnelik inimene, mitte lihtsalt õnnelik inimene, vaid ka väga edukas sportlane ja õnnelik pisitütre ema. Ma olen saanud elada fantastilist elu ning tegeleda asjaga, mida ma tõeliselt armastan. Olin ka oma senise elu raskeima valiku ees - kas jätkata edukat sportlasekarjääri või pühenduda enam Victoria Krisile ja perele. Otsustasin kuulata oma sisetunnet - valin oma pere ning ühtlasi lõpetan tippspordi," sõnas 33-aastane Kristina Šmigun-Vähi.

Vaata tervet galeriid SIIT.

"Olen kõik oma eesmärgid tippsportlasena täitnud, olen saavutanud selle, millest väikese tüdrukuna unistasin. Nüüd aga kavatsen selle elu selja taha jätta. Tahan keskenduda Viktoria-Krisile ja oma perele. Lähitulevikus ongi see mu põhiliseks tegevusalaks. Tulevikus soovin aga kindlasti ka edasi õppida ja endale uusi väljakutseid leida."

"Pärast tütre sündi tippspordis olnuna tean, et neid kahte asja ühildada on raske. Olümpiahõbedal oli oma hind - möödunud talvel nägin mõni päev oma last vaid mõne minuti. Pere on aga minu jaoks olulisim maailmas ja mida päev edasi, seda rohkem olen tunnistanud endale, et olulisem ka suusatamisest," lisas Kristina.

Šmigun-Vähi võitis oma karjääri jooksul kaks juunioride ja ühe täiskasvanute maailmameistritiitli ning kaks olümpiakulda. Käesoleva aasta Vancouveri taliolümpialt võitis Kristina hõbemedali 10 km vabatehnikasõidus. Lisaks on tema auhinnakapis kolm maailmameistrivõistluste hõbe- ja kaks pronksmedalit.