"Laagris osales 150 noort suusatajat vanuses 10-16 aastat, lisaks kokku 200 jalgpallurit, käsipallurit ning laskesportlast. Treeneriteks olid peamiselt noored ja ise veel üsnagi aktiivselt tegutsevad sportlased," kirjeldas võimsat ettevõtmist Jaak Mae suusakooli treener Riho Roosipõld.

Laagris treeniti enamasti 3 korda päevas, treeningud olid lühikesed ning intensiivsed. Eestis treenitakse üldiselt täpselt vastupidi. Väga suurt rõhku treeningutel pandi seal jooksule, norrakad on jooksus väga tugevad. Lisaks sõideti palju ka rullsuuskadega, milles meie lapsed olid norrakatest selgelt paremad ja loomulikult kuulusid kavasse ka pallimängud. Elati väga lihtsates tingimustes, klassiruumides madratsite peal. Ka toitlustus oli lahendatud väga lihtsalt.

"Külalistreeneritena käisid trenne andmas Torino OM-hõbe paarissprindis Oystein Pettersen, tänavuse Tour de Ski 7. koha omanik Marthe Kristoffersen ning Kristjan Tettli Rennemo. Tulema pidi ka Petter Northug, kes aga kahjuks mingil põhjusel laagrisse ei jõudnud. Laagris pidas loengu enda treeningutest ning Norra noorte treeningutest Merakeri spordikooli treener ning endine edukas suusataja Frode Estil, mis minu arvates oli väga põnev ning hariv nii treeneritele kui lastele," lisas Roosipõld.

"Kokkuvõttes arvan, et lapsed said väga suure elamus, nähes kuidas juhtivas suusariigis elatakse ning treenitakse. Kindlasti poleks ettevõtmine teoks saanud heade toetajate abita, eriliselt tahaks tänada Tallinki ja Hasartmängumaksu Nõukogu."