FISi raportis on kirjas justkui olnuks 6.aprillil Kölnis B-proovi avamise juures nii Veerpalu kui doktor Jüri Laasik. Veerpalu tiim on kogu aeg kinnitanud, et oli vaid Laasik. "Mina olin seal üksinda, ainuisikuliselt," kinnitas Laasik Delfile.

27. juunil saatis FISi dopingupaneel Veerpalu tiimile edasi WADA eksperdi doktor Osquel Barroso kokkuvõtte 5. juuni telefonikonverentsi mõttevahetustest, millest selgus, et alpimajas viibimine ei mõjuta testi tulemust.

Eesti poolel oli võimalus seda kokkuvõtet kuni 7. juulini parandada, kommenteerida, kuid seda ei tehtud. Taheti hoopis saada mõtete kogumiseks 4 nädalat ajapikendust. Mida sellega võita sooviti? FIS lükkas taotluse tagasi. "Seal on faktiviga. 7. juuli oli tähtaeg ja etteantud aeg oli lühike. Kuna oli suvi, siis oli keeruline nii kiirelt teadusgrupi tööd koordineerida ning seetõttu palusime ajapikendust. Kuid 7. juuliks läksid meie küsimused, arutlus ning kommentaarid Barroso otsuse suhtes ikkagi teele. Nende põhjal ka lootsime, et FIS teeb Barroso vastuse osas täendi."

"Meie uurimise käigus selgus palju teaduslikke fakte, mida kõike avalikkuse ette pole toodud. Kasvuhormooni proov peab tsentrifuugitama 8 tunni jooksul pärast proovi võtmist. Seda on märkinud laborimeditsiini tõelised korüfeed oma publikatsioonides. Kuna meile saadetud protokollist oli näha, et tsentrifuugimine tehti alles 72 tunni möödudes, siis millest me üldse räägime," tõi Laasik välja ühe vea testi tulemuste selgitamisel. "Meie lähtusime teaduslikul poolel, et Andrus Veerpalu ei ole dopingut kasutanud. Andrus on seda ka isiklikult kinnitanud. Kuna tulemustes on palju vasturääkivusi, siis mina laboriarstina sean need tõsise kahtluse alla."