Tänases Ekspressis ilmus lugu, et Eesti iluuisutaja Jelena Glebova toetab avalikult homosid. "Me oleme jääl kõik samasugused. Pole vahet, kas oled homo- või heteroseksuaal," ütles Glebova intervjuus CBS-ile. Glebova toetus on lihtsalt selgitatav - iluuisutaja hea sõber Johnny Weir on avalik gei.

Avalikult homode toetamine on tüütavaks muutunud aga Vene ametivõimudele, kes kehtestasid sellel kevadel homoseksuaalsuse propageerimist keelava seaduse. Tänavusel Moskva MM-il eirasid seadust Rootsi naiskergejõustiklased, kes värvisid enda küüned vikerkaarevärvilisteks ja põhjustasid sellega Moskvas poleemikat. Rootsi kergejõustikuliit ütles, et see oli naiste endi algatus ja nemad sellega seotud pole, kuid ametlikku seisukohta ei võetud.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Suklese arvates ei ole EOK-l mingit pistmist sportlase endi isiklike vaadetega ja kedagi otseselt keelama ei hakata, ka Jelena Glebovat, kui ta peaks midagi ette võtma.

"Ma tean väga hästi, mida Rootsi naised tegid MM-il, kuid see oli nende isiklik sõnum. EOK-d ei huvita, mida sportlane isiklikus plaanis toetab või mitte, peaasi, et ta esineks Sotšis hästi," ütles Sukles Delfi Spordile.