Tartu maakohus tunnistas eile 36-aastase Jallai kokkuleppemenetluses süüdi varguses sissetungimisega ja süstemaatiliselt ning kehalises väärkohtlemises ja mõistis talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Sellest tuleb tal kohe ära kanda kolm kuud ja 20 päeva. Eelvangistuses viibitud ajaga on sellest omakorda ära kantud viis päeva.

Ülejäänud vangistus mõisteti talle tingimisi kaheaastase katseajaga, mille ajal peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid.

Kannatanutele tuleb Jallail hüvitada kokku üle 6600 euro. Tsiviilhagide tagamise abinõuna on arestitud Jallaile kuuluv vara ligi 4100 euro väärtuses. Menetluskuludeks mõistetakse mehelt välja 3222 eurot.

Lõuna Ringkonnaprokuratuur süüdistas Jallaid kehalises väärkohtlemises ja üheksas varguses.
Süüdistuse kohaselt lõhkus Jallai kirvega 2017. aasta 19. septembri varahommikul Võru linnas Kooli tänaval Kagukeskuses asuva Tele 2 müügiesinduse akna, tungis sinna sisse, lõhkus kaks telefonide vitriinkappi ja varastas 35 mobiiltelefoni ja 4 tahvelarvutit. Kokku tekitas süüdistatav sellega ettevõttele varalist kahju üle 11 000 euro.
Erkki Jallai
Tegeles suusatamisega 2002-2011 Jaanus Teppani ja Mati Alaveri juhendamisel. Eesti meistriks on ta tulnud viiel korral. Aastatel 2001-2007 kuulus ta Eesti koondisse ning käis ka 2003 ja 2005 MM-il Val di Fiemmes ja Oberstdorfis.

Käesoleva aasta 22. jaanuari varahommikul tungis ta taas aknaklaasi lõhkumise teel Kagukeskuses asuvasse Tele 2 müügiesindusse, purustas klaasvitriini ja varastas kaks Samsungi mobiiltelefoni ning 17 seadme karbid koos lisatarvikutega. Tekitatud varaline kahju oli sel korral 2984 eurot.

Möödunud aasta 1. augustil varastas Jallai Põlva linnas Kesk tänaval asuvast Euronicsi kaupluse müügisaalist espressomasina Jura E6 maksumusega 879,99 eurot. 5. oktoobril 2017 varastas ta Võru linnas Kooli tänaval asuva kaupluse müügisaalist espressomasina Jura Z6 maksumusega 1460 eurot.

Varastas bensiini, viina ja maiustusi

20. novembril varastas ta Jõgeva maakonnas Puhu ristis Olerexi tanklast 35 euro väärtuses bensiini. Samuti varastas ta 2017. aasta 16. novembrist käesoleva aasta 26. jaanuarini erinevatest kauplustest kahel korral viinapudeli ja kahel korral maiustusi.

Lisaks vargustele süüdistas prokuratuur Jallaid lähisuhtevägivallas, sest ta lõi 22. novembril 2017. aastal Võru linnas Tartu tänaval asuvas korteris oma endist elukaaslast parema labakäega pähe ja põhjustas sellega kannatanule füüsilist valu ning peavalu.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Terje Aleksašini sõnul tõid süüdistatava teod talle kohustuse edaspidi regulaarselt kriminaalhooldusametniku juures käia.

"Ta peeti kahtlustatavana kinni 26. jaanuaril ja sellest ajast peab ta 3 kuud ning 20 päeva reaalselt vangis olema. Seega kannab süüdistatav ära enam kui kolmekuuse reaalse vangistuse, mille jooksul on tal aega vanglas oma kuritegude üle järele mõelda. Edaspidi kohustub ta regulaarselt kriminaalhooldusametniku juures käima, täitma käitumiskontrolli nõudeid ja hüvitama kõik kannatanute esitatud tsiviilhagid," ütles Aleksašin. "Tsiviilhagide tagamiseks arestis kohus Jallaile kuuluvat vara enam kui 4000 euro väärtuses."

Eilne otsus on vaidlustatav Tartu ringkonnakohtus 15 päeva jooksul.

Jallai on kohtus süüdi mõistetud varemgi. 2016. aastal mõisteti ta süüdi suures mootorrataste varguses. Koos kuriteokaaslaste Tarren Voolu, Pertti Käppa ja Mihkel Agoga toodi varastatud tsiklid Eestisse. Rootsi politsei pidas nad kinni Kappelskäri sadamas ligi 28 000 eurot väärt sõiduvahenditega. Jallai karistuseks määrai 848-eurone trahv ning tema kanda jäid menetluskulud 1171,32 eurot.