"Olen pettunud, sest lootsin paremat, aga samas oli see hea kogemus ning tunnen uhkust, et Eesti taas suurvõistlusel esindatud oli," sõnas 20-aastane Alusalu.

EM-i avapäeval oli Alusalu oma nõrgimal distantsil 500 meetri sprindis 42,89-ga viimane, trumpalal 3000 meetris, kus ta kuu aega tagasi viis rekordnumbrid 4.15,41-ni, jäi ajaks aga kõigest 4.22,66 (16.). Muide, 3000 meetris kaotas Alusalu konkurendile rada andes umbes kaks sekundit.

Täna oli Alusalu 1500 m distantsil ajaga 2.07,39 17-s. Viimasele alale ehk 5000 m pääsesid senise võistluse kümme paremat, mistõttu meie parim kiiruisutaja starti ei pääsenud.

Üks põhjus, miks Alusalu oma tänavu püstitatud Eesti rekorditest üsna kaugele jäi, oli rada, millega eestlannal kohaneda ei õnnestunud. "Rada oli raske - kõva, ent samas murduv. Et sellisel rajal saada jäätunnetus, mis on kiiruisutamises väga oluline, oleks vaja rohkem kogemusi. Ent tingimused olid kõigile samad ja selles suhtes pole midagi öelda," lisas Alusalu.

Alusalut üllatas vaid tõsiasi, et võistluse üsna nõudlike kriteeriumite tõttu olid starti pääsenud vaid 18 naist ning tema enne EM-i välja öeldud eesmärk - jõuda 24 parema hulka ehk teisele päevale -, sai täidetud juba enne starti minekut.

Tšeljabinskist reisib Alusalu tagasi Inzelli, kus jätkab treeninguid. Võistlusrajal näeb teda uuesti jaanuari lõpus, mil Norras Hamaris peetakse järgmine MK-etapp.