Kahel päeval võisteldi Grazi kesklinna rajatud 30 meetri kõrguselt hüppetrampliinilt, teatas Eesti suusaliit.

Esimesel päeval peeti Euroopa karikavõistlusi, kus osales 74 lumelaudurit 13 riigist. Eestlastest olid võistlemas Mario Visnap ning Mark Duubas ja sel hooajal oma esimest võistlust teinud Mihkel Toom ning Peeter Kull.

Mario Visnapi finaalis maandutud trikk Frontside 720 Melon Grab (2 täispööret koos haardega lauast) tõi lõppkokkuvõttes talle kõrge 12-nda koha. Teiste tulemused: Mark Duubas 33., Mihkel Toom 56. ning Peeter Kull 73.

Eesti Suusaliidu lumelauakoondise treener Karel Kangro oli hüppajate rohkuse ning üliaeglase tornilifti tõttu võistlejatel võimalik teha vaid kaks proovihüpet ja treeningutega pidi alustama varahommikul. „Enamus lauduritel oli sel päeval probleeme tornist alla sõites piisava hoo saamisega,” ütles Kangro. „Järgmise päeva Maailma Karika etapi hüpete tarvis paigaldasid korraldajad torni spetsiaalsed stardiväravad, mille abil võisid laudurid juba palju kontrollitumalt ning piisava hooga trampliinilt alla sõita.”

Teisel päeval olid Maailma Karika etapil võistlemas Visnap ning Duubas, kuna teistel ei õnnestunud Euroopa Karika etapilt osavõtuks vajalike FIS punkte koguda. Esimeses hüppevoorus trikitanud Visnap näitas oma selle hooaja kahte parimat sooritust ja maandus trikid nimega Frontside 900 Melan Grab.

Kangro sõnul eelmise päeva sooritusest poole pöörde võrra raskem trikk seekord kohtunike arvates finaali vääriline ei olnud. „Teises hüppevoorus andsid kohtunikud palju lihtsamate soorituste eest ebaobjektiivselt kõrgeid hindeid ning Visnap platseerus lõpparvestuses alles 30-ndaks,” lausus Kangro. „Seekord väärinuks eestlane kindlasti finaalikohta 16. parema seas nagu arvasid ka mitmed teiste koondiste treenerid, kes samuti kohtunike tegevusest hämmingus olid.”