"Evely Kaasikul ei olnud esimeses vahetuses vaatepunkti märget. Vaatepunkte oli kaks, millest üks asus 200-meetrise tähistatud lõigu alguses ja teine lõpus. Arvatavasti lahendas Evely juba uue etapi teevalikut ja ei märganud teist KP-d. Väga kurb lugu järjekordselt. Naised sõitsid muidu kõik väga tublilt ja meie taktika - kõige tugevam, Daisy Kudre, panna teise vahetusse - töötas. Viimasele vahetusele läks Doris Kudre riikidest neljandana, Rootsi ees. Tove Alexandersson sõitis siiski Dorisest mööda, kuid teine värske Euroopa meister Hana Hancíková Tšehhist Dorist kätte ei saanud," kommenteeris Eesti koondise treener Raul Kudre.

Eesti mehed said tulemuse kirja, kuid see jäi protokolli viimasele reale.

"Meeste võistlust alustas Priit Randmann keskmiselt tugevalt ja andis oma vahetuse üle neljaminutilise kaotusega esimestele. Teises vahetuses oli Asso Kesaväli Kasahstani võistleja juba kätte saanud, kui tegi tihedas teedevõrgus lugemisvea, mille järel oli tal väga raske end uuesti paika saada. Ilmar Udam tegi enda kohta kolmandas vahetuses korraliku sõidu. Siiski Läti ja Kasahstani meeskondi enam püüda ei õnnestunud. Tšehhi ja Šveits olid täna kõvemast puust," rääkis Raul Kudre.

Naiste sõidus tulid kuldmedalile soomlannad, hõbeda teenis Venemaa ja pronksi Norra. Meestest krooniti Euroopa meistriks Norra, hõbe läks Venemaale ja pronks Soomele.

Homme on EM-il puhkepäev. Võistlused lõppevad reedel ühisstardist toimuva ülipika distantsiga.

Naiste teatesõit

1 FIN 1:14.03
2 RUS 1:15.01
3 NOR 1:15.24
EST (Evely Kaasiku, Daisy Kudre, Doris Kudre) - tühistatud

Meeste teatesõit

1 NOR 1:23.35
2 RUS 1:23.48
3 FIN 1:24.21
9 EST (Priit Randmann, Asso Kesaväli, Ilmar Udam) 1:42:08