Eesti Suusaliidu mäesuusatamise alaliidu juhataja Margot Paali sõnul konkureerivad PyeongChangi olümpiakohale meeste seas Tõnis ja Juhan Luik, vahendab ERR Sport.

Naiste seas on olümpiakohale kandideerimas 21-aastane Lise Anette Vaher ja 18-aastane Anna Lotta Jõgeva. FIS-i punktide võrdlusel võiks olümpiale pääseda Jõgeva, kes väga pikalt treeninud ja elanud Norras Hemsedalis.

Vahepeal tekkis päevakorda küsimus, kas olümpiale võiks Eestit esindama pääseda USA-s üleskasvanud Eesti juurtega 18-aastane Kaitlyn Vesterstein, kelle vanaonu Karl Vesterstein oli kümnekordne Eesti meister mäesuusatamises.

Margot Paali sõnul on PyeongChangi olümpiarong Vestersteini jaoks küll läinud, kuid alaliit ei löö tema ega teiste väliseestlaste ees ust tulevikus kindlasti kinni. Pelgalt FIS-punkte võrreldes on Vesterstein meie praegustest kandidaatidest Jõgevast ja Vaherist peajagu üle, olles kogunud 32 FIS-i punkti.

Vastavalt Rahvusvahelise Suusaliidu FIS-i reeglitele tuleb enne olümpiale sõitmist esindada vastavat riiki vähemalt kaks aastat, kuid Paali sõnul ei ole Vestersteinil veel Eesti kodakondsustki.