Sotši olümpial meie suusasportlastest edukaimana 26. koha teeninud väliseestlane on MMi eel näidanud head minekut. Koreas Yongpyongis peetud Kaug-Ida karikavõistluste etapil suurslaalomis kuuendaks tulles sai Smith kirja karjääri paremuselt teise FISi punktinäidu – 26,16.

Muide, Eesti murdmaasuusatajatele jääb see number reeglina helesiniseks unistuseks. Näiteks Aivar Rehemaa hooaja parim näit on 56,44 (FISi punktidega on nii, et mida väiksem number, seda parem). Jaanuari lõpus ja veebruari alguses teenis Smith USAs FISi võistlustelt 3., 14. ja 10. koha. Smithi karjääri parim FISi punktinäit on 17,88 ja pärineb see 2013. aasta kevadest.

Eesti suusaliidu mäesuusatamise alarühma juhataja Margot Paali sõnul on 22aastane Smith MMiks valmis. „Tervis on tal korras, ettevalmistus sujus hästi. Siiani on tal hea hooaeg olnud,“ rääkis Paali. Mis võiks olla Smithi eesmärk MMil? „Arvan, et ta tahab 30 sekka sõita, aga eks näis.“

Smith osaleb MMil järgmisel nädalal toimuvatel tehnikaaladel ehk suurslaalomis ja slaalomis. Olümpial sai ta nendel aladel vastavalt 46. ja 25. koha, MMil on ta laeks siiani slaalomi 36. koht.
Smithi kasuks räägivad sedapuhku koduseinad, sest Eestiga vanaema kaudu seotud olev sportlane on sündinud ja kasvanud just USAs.