Kokku võtab segavõistkondade maailmameistrivõistlusest osa 37 tugevaimat võistkonda üle maailma. Võistlus toimub viies grupis ja Eesti võistkond alustab võistlemist E-alagrupis. Oma alagrupis kohtuvad Eesti curlingumängijad Saksamaa, Šveitsi, Türgi, Sloveenia, Hollandi ja Horvaatia esindustega. Reedel, 14. oktoobril kohtub Eesti võistkond esimeses mängus Horvaatia esindusega.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul esindavad Eestit kõrgetasemelisel võistlusel mängijad, kes alustasid curlingumänguga alles eelmisel aastal. “Meie mängijatele on see kindlasti väga hea ja samas ka äärmiselt vajalik suurvõistluse kogemus, mis lubab arendada nii mängu tehnilist, taktikalist kui ka psühholoogilist poolt. Mul on väga hea meel, et selline võimalus meie uutel mängijatel avanes,” sõnas Randver.

Eestit esindav segavõistkond on antud koosseisus curlingut mänginud umbes aasta. Võistkond, kuhu kuuluvad Elise Nassar, Sten Andreas Ehrlich, Erika Tuvike ja kapten Kaarel Holm on hooaja alguses läbinud mitmed treeninglaagrid, sh nii Kanada kui Šotimaa juhendajate käe all.

Tänavustest maailmameistrivõistlustest võtab osa rekordarv võistkondi. Igasse võistkonda kuulub kaks naist ja kaks meest ning erinevalt meeste- ja naiste koosseisudest ei ole varumängijate kasutamine segavõistkondades lubatud. Maailmameistrivõistlused segavõistkondade seas toimuvad Kaasanis 14.-23. oktoobrini.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed, sealhulgas ka liikumispuudega inimesed. Curling sobib nii tõsisemaks sportlikuks harrastuseks kui meelelahutuslikuks seltskonnamänguks nii perekeskselt, kui kolleegidega. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.