Eesti Curlingu Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on algav hooaeg Eesti curlingu jaoks ajalooline. “Alaliidul ja Eesti curlingumängijatel on sel hooajal panused ülimalt kõrged. Meil avaneb erakordne võimalus tõestada, et Eestist on saanud nii Euroopa kui ka maailma mõistes arvestatav curlinguriik ning sellega kaasnev vastutus on nii alaiidul kui ka mängijatel väga suur,” ütles Vakra.

Eesti curleritel oli võimalik arendada mänguoskusi Šveitsi PeakCurl’i curlingukooli peatreeneri Martin Stucki juhendamisel. Maineka treeneri juhendamisel keskendusid Eesti mängijad eelkõige mängu tehnika lihvimisele ja analüüsile.

Eesti üks parimatest curlingumängijatest Harri Lill kommenteeris, et välistreenerite tugi on Eesti sportlaste jaoks väga oluline. “Sel hooajal toimub Eestis mitu rahvusvahelist turniiri ning meie mängijad saavad oma oskused proovile panna maailma tugevaimate curlingumängijate vastu. Võtame ettevalmistust väga tõsiselt, sest eesmärgiks on mängida nagu võrdsed võrdsetega. Isiklikult ootan aga sellest hooajast võimalust esindada Eestit novembris toimuval EMil,” sõnas Lill. Eesti mees- ja naisvõistkonnad mängivad EMil B divisionis ning osalevad võistkonnad selguvad kodumaise kvalifikatsiooniturniiri käigus, mis algab 5. oktoobril.

Eestis toimuvad Euroopa meistrivõistlused curlingus on Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni kalendris suurima osavõtjate arvuga tiitlivõistlus, millest võtab osa 20 riiki naiste arvestuses ja 26 meeste arvestuses ning kokku toob võistlus Eestisse üle 300 sportlase ja treeneri, sh ka tiitlikaitsjad Rootsist ja Šotimaalt ning valitsevad olümpiavõitjad. Euroopa meistrivõistlused curlingus toimuvad 16.-24. novembril 2018 Tondiraba jäähallis ja piletid peetavatele mängudele on müügil Piletilevis.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega mängijad. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.