Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on eesmärgiks Eesti curlingumängjate taseme tõstmine ning lisaks soovib alaliit panustada maksimaalselt 2018. aasta olümpiamängudele kvalifitseerumiseks. “Loodame väga, et Grayl õnnestub aidata Eesti curlinguvõistkond esmakordselt olümpiajääle,” sõnas Randver.

Esmakordselt Eesti curlingu ajaloos on Eesti segapaari võistkonnal võimalik tagada pääs olümpiamängudele. 2018. aasta taliolümpiale pääsemine sõltub 2017. aasta MMi sooritusest. “Möödunud aasta aprillis teenitud kvalifkatsioonipunktidele tuleb sel hooajal teenida lisa ning Kanadas toimuval MMil tuleb Eesti segapaaril saada vähemalt 6.-9. koht,” selgitas alaliidu juht.

Treeneri Brian Gray sõnul on tema ootused väga selged: “Tuleb mängida paremat curlingut. See tähendab seda, et iga mängija ja iga tiim mängib curlingut kasvaval tasemel. See innustab sporti rohkem panustama, sest Eesti curling vajab noori mängijaid, et spordiala edasi areneks.”

Brian Gray juhendamisel jõudis Eesti segapaar Turman/Lill tänavu segapaaride MMil 6. kohale, teenides sellega seitse kvalifikatsioonipunkti 2018. aasta taliolümpiaks. Koostöö raames juhendab Gray Eesti koondist ka tänavu Kanadas toimuval MMil. Lisaks koondisemängijate treenimisele viib Gray Eestis igal kuul läbi ühe 4-päevase laagri, kuhu on oodatud osalema kõik Eesti curlinguvõistkonnad, et oma mängutaset tõsta.

Curling alustas Eestis 16. hooaega. Käesoleva hooaja tippsündmusteks kujunevad segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused Kanades, samas on teoreetiliselt olümpiamängudele võimalik pääseda endiselt ka Eesti naiste ja meeste koondistel.

Välistreerneri leidmine Eestile sai teoks eelkõige tänu Eesti Olümpiakomitee treeneritoetusele, programmis osalenud võistkondade toetusele ja koostööpartneritele.