„Mul oli kella kaheksast alates vastuvõtt, alles praegu avasin arvuti ja nägin neid uudiseid," ütles Tartu Ülikooli kliinikumi spordimeditsiini osakonnas vanemarstina töötav Unt.

Küll aga soovis Unt kohe ümber lükata Kristjan Pordi esitatud väite, nagu oleks tal keelatud FIS-i ja WADA-sse järelepärimist esitada. "Nõukogus jõudsime me eile õhtul seisukohale, et praeguses olukorras ei ole mõistlik päringuga kiirustada, kuna WADA kehtestatud uued piirnormid pole veel jõustunud. Mingisugust kallutatust ei ole. Püüame väga korrektselt neid asju ajada ega taha ennatlikult asjadest ette tormata."

Kuna Port viitas vastutöötamisele, on põhjust küsida: kas Eesti Antidopingu sees valitseb lõhe? Eve Undi sõnul lõhestumist ei ole. „Seda ei saa öelda, et on lõhe. On erinevad arvamused, käib diskussioon. Neis asjades ei ole ainult üks arvamus," sõnas ta.

Torino proovide võimalikku positiivseks osutumist ei soovinud Unt praegu kommenteerida. „Ametlikult pole ju sellist teadet tulnud. Ma ei tugineks spekulatsioonidele, ootame WADA otsuse ära. See on korrektne. Ma ei saa usaldada mitteametlikke kanaleid."

Ta ei välistanud siiski, et selle uue uudise valguses kaalutakse WADA-le järelepärimise esitamist. „Eilse õhtu seisuga oli meie otsus kirja saatmisega oodata, kuid rõhutan veel kord, et küsimus oli vaid ajastuses, mitte selles, et me ei peaks seda kirja saatma. Nende uudiste valguses võivad asjad muutuda, kuid mina ei otsusta ainuisikuliselt midagi. Neid asju otsustab nõukogu."

Unt lisas, et tema näeb kindlasti vajadust lisada kiiremas korras Eesti Antidopingu nõukogusse pädevust. „See tähendaks nõukogu koosseisu laienemist. Seda otsustab muidugi EOK."