"Kui te oleksite näinud minu ema nägu kui ma talle ütlesin, et naasen tippsporti," lausus naerusuine Šmigun Delfi Spordile. "Ta lootis, et tütar hakkab elama rahulikku pereelu, aga mul on hirmus tahtmine veel midagi suurt korda saata," lisas ta.

"Ma ei tea, mida esimestelt võistlustelt oodata. Tahaks, et kaotus parematele oleks võimalikult väike või et kui ma võidan, siis hästi suure vahega," naeris Šmigun. "Kontrolltestid treeningutel on näidanud, et ma olen väga hea."

Šmigun Teami juhi ja Kristina abikaasa Kristian Thor-Vähi sõnul sai tänaste toetuslepingutega kaetud ka olümpiahooaja eelarve. "Taustajõud on täpselt samad inimesed, kes Torino olümpiahooajal," täpsustas Thor-Vähi. Tagasitulekut on ettevalmistanud Šmigun Team'i treener Anatoli Šmigun, hooldepealik Oleg Ragilo, suusapealik Raul Seema, massöör Meelis Albert ja arst Mihkel Mardna. Lisaks aitavad veel taustajõududena Assar Jõepera, Mare Pork, Michael Hasler ja Kristjan Vähi.

Lähipäevil läheb Kristina laagrisse Ramsau mägikletserile ning edasi oktoobri lõpust Põhja-Soome esimesele lumele. Kristina otsus suusatamisse ja tippsporti naasta pärast lapsepuhkust on ajendatud armastusest suusatamise vastu ning janust veel midagi saavutada. „Arvestades, et olen just jõudnud suusataja jaoks parimasse vanusesse ning tahtmine on tohutu, on mul kõik eeldused olemas. Nüüd on vaja palju tööd ja natuke õnne, et taas tippu jõuda," rääkis Kristina.

Eelmisel hooajal Eesti läbi aegade edukaim naissuusataja ei võistelnud, mullu suvel sündis Kristina Šmiguni ja Kristian Thor-Vähi perre tütar.