“Meile sündis maailma armsam beebitüdruk. 3,47 kg. Kõik on super. K & K,” teatasid vanemad kodumaale.

Kaksteist tundi hiljem sõitis Vähi autoga oma USA-koju abikaasa emale Rutt Šmigunile järele, et tedagi lapselast vaatama viia.

“Kristina on väga-väga rahul, kõik läks hästi,” lausus sünnitamise juures viibinud Vähi. “Sünnitamine võttis natuke aega, aga kõik on ilusasti. Muidugi on see mu elu kõige tähtsam päev, Kristina mõtleb ka nii.”

Tüdruk või poiss, sellel polnud vanematele vahet. Igatahes Šmigunide peres jätkub naiste üleolek: ka Kristina noorem õde Katrin sünnitas kaks aastat tagasi USA-s tütre, Kristin Heleni.

“Ei ole arstidki suutnud selgitada, miks sünnib poiss või miks tüdruk, mida siis annaks minu mõtlemine selle küsimuse üle,” ütles Vähi rõõmsalt. “Mõtlesime Kristinaga kogu aeg: tuleb, kes tuleb, ja tuleb, millal tuleb.”

Tippspordist puhkehooaja võtnud kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Šmigun-Vähi tegi veel pühapäeval kiirkõnnaku.

Vähi sõnul jätkas Kristina Ameerikas olles kogu aeg sportlikku eluviisi, sest seda soovitasid ka arstid. “Aktiivne liikumine pidi sünnitajale kasuks tulema,” lausus ta.

Tütre nimevaliku variante ei tahtnud isa veel öelda. “On mõned valikud, jätaks need enda teada,” ütles Vähi.

Kristina Šmigun-Vähi jääb kuni neljapäevani beebiga haiglasse. Vähi suhtus ebalevalt võimalusse veeta teine järjestikune öö palativoodis.

“Kodune voodi on mugavam,” lausus Vähi, kes jääb abikaasaga nii kauaks Floridasse, kuni beebil on kõige sobivam aeg võtta ette pikk lennureis üle Atlandi ookeani Euroopasse.

“Muidugi tahaksime juba Eestisse tulla, aga nüüd peame arvestama uue ilmakodaniku soove ja vajadusi,” lisas Vähi.

Millal Kristina Šmigun-Vähi taasalustab harjutamist, ei osanud veel keegi öelda. Kevadel rääkis Torino olümpiamängude suusakuninganna abikaasa, et Kristina pole loobunud mõttest tippsporti tagasi tulla.

“Kolme-nelja kuu pärast peaks olema näha, kui palju ta saab ja tahab harjutada,” ütles Anatoli Šmigun kaks kuud tagasi, arutledes vanema tütre edasise juhendamise üle.

“Järgmisel hooajal on peamine Aivar Rehemaa ja Erko Jullineni treenimine. Kristinale on see ettevalmistav hooaeg. Tal on vaja kevadeks koguda rahvusvahelise suusaliidu punkte ja eks siis saab juba hakata olümpiale vastu minna.”