Baruto kukkus eilse Fukuoka suurturniiri matši ajal ja vigastas vasaku jala reielihast.

"Mul on vasaku jala reie tagumise lihase rebend," rääkis Baruto täna pärast arsti juures käimist Delfile. "Eile tehti uuring ära, täna sain esimese raviprotseduuri. Tehti nõelravi ja massaaži ning jalg pandi sidemesse."

Järgmised kaks nädalat peabki Baruto iga päev arstide vahet käima, kusjuures tohtrid tuleb ise leida. Baruto nn koduklubi teda selles ei aita, sest profisumos pole see kombeks.

Baruto tunnistab, et eelmise turniiri katkestamise põhjustanud parema jala varbaluu murd on praeguse uue vigastusega seotud.

"Üks trauma seob teist. Paraku. Praegune reielihase rebestus on mingil määral ka varbaluu murrust põhjustatud. Ühte jalga hoides kannatab teine. Jalgade tasakaal on häiritud. Ega varbaluu vigastuse väljaravimiseks aega ei olnud," sõnas Baruto, keda on alates 2006. aastast seganud ka vasaku põlve vigastus. Põlv eilse kukkumise ajal õnneks viga ei saanud.

Arstid on lubanud, et Baruto saab kuu aja pärast uuesti treenima hakata. "Hetkeseisuga lubatakse, et kuu aega läheb taastumiseks. Detsembris tahaksin kindlasti laagrisse minna."

Katkestamise tõttu ozeki tiitli kaotanud eestlane ei karda, et jaanuarikuine turniir võiks vahele jääda. "Elame-näeme. Ma usun, et jaanuaris ma võistlen," teatab Baruto napisõnaliselt, kuid lisab pärast väikest pausi: "Tegelikult olen ma kindel, et saan jaanuaris võistelda. Võitlen selle nimel."

Baruto ei mõtle sellele, et vigastused tema karjääri sootuks lõpetada võiksid. "Hetkel võtan ühe päeva korraga. Ei ole pikemaajalisi plaane teinud. Aga karjääri lõpetamisele ma veel ei mõtle."

Käimasolevat Kyushu-bashot eestlane vaatama minna ei kavatse. "Mis ma seda ikka vaatan," teatab Baruto lühidalt.

Kui eestlane võidab jaanuaris vähemalt kümme matši, tõuseb ta sekiwakest uuesti ozekiks.