Sumoliidu kohtunike kogu tegi ettepaneku Kisenosatot ülendada juba 27. novembril keset Kyushu-basho turniiri, mil jaapanlasel polnud veel koos ozeki kandidaadi miinimumiks peetavat 33 võitu kolmel järjestikusel turniiril. Kisenosatole tehti aga erand, kuna vastava komitee esimees, endine yokozuna Takanohana pidas tema teeneid sumomaailmas juba piisavaks.

Seega pandi Kisenosato ülendamine hääletusele ning kuna kellelgi selle vastu midagi ei olnud, alustabki 25-aastane Yutaka Hagiwara järgmist turniiri uuest seisusest.

"Olen nii kaugele jõudnud tänu oma viimasele mentorile," ütles Kisenosato, kelle mentor ja õpetaja Naruto hiljuti suri. "Annan endast jätkuvalt parima ning püüan tippu välja jõuda."

Kisenosato tegi oma profidebüüdi 2002. aastal 15-aastaselt sügisesel suurturniiril ning temast sai 18 aasta ja kolme kuu vanuselt läbi aegade teine noorim sumomaadleja selle spordiala kõige kõrgemas divisjonis. Mingil põhjusel tema areng aga aeglustus ning ozekiks sai ta alles 42 turniiri järel.

Just Kisenosato oli see, kes eelmise aasta novembris katkestas yokozuna Hakuho 63 matši pikkuseks veninud võitudeseeria.

Ozeki tiitlit kannab ka Kaido Höövelson ehk Baruto, kellel kulus ozekiks jõudmiseks 36 turniiri.