Filmi autor ise on öelnud, et see ei ole ei ole tavaline spordifilm, mis jälgib sportlase eduteed tippu, vaid lugu Laekvere valla Rohu küla poisist Kaido Höövelsonist, sumomaailmas tuntud kui Barutost, kes on hoopis teises kultuuris läbi löönud ning lausa pooljumalaks tõusnud. Talviku sõnul on sumo jaapanlaste jaoks midagi palju enamat kui sport, see on elustiil ning esialgu huvitas teda see, miks üks eesti maapoiss läheb Jaapanisse, täiesti teise kultuuri tegelema alaga, kus üks tugev mees tõukab teise ringist välja. Samas näitab film, kui raske on inimesel harjuda võõra kultuuriga, saada üle koduigatsusest ning seejuures vastu pidada ja iseendaks jääda. Üks mõjuvamaid kohti filmis on see, kui ilmakuulus, suur igas mõttes, eestlane Kaido suurlinna tulesid üksinda vaadates tunnistab, et on üksi.

Talviku Baruto-film on selle valmimisest saadik nö poolkeelatud olnud. Seda ei tohi näidata suurtes kinodes ega televisioonis. Samas on sellest osa saanud väiksemad auditooriumid.

Spordimuuseumis toimuva seansi juhatab sisse Artur Talvik ise, kes kommenteerib nii filmi saamislugu kui ka selle valmimisjärgset saatust, samuti seda, mida üks sellise filmi tootmise protsess ning teise kultuuri süüvimine ühele filmiloojale on andnud.

Artur Talviku filmiga võetakse spordimuuseumis sümboolselt kokku tänavune sumoaasta, kuna vahetult enne filmi algust lõppeb Fukuokas viimane selleaastane sumo suurturniir.

Baruto-filmi pääseb vaatama spordimuuseumi ajutise näituse piletiga (1 euro täis- ja 70 senti sooduspilet). Kõik huvilised võivad nii enne filmi algust kui pärast filmi lõppu rahulikult uudistada motospordinäitust “Gaas põhja”. Ja et kohtade arv on piiratud tasuks ehk veidi varem kohale tulla (muuseum avatakse kell 11.00).