ERR-i küsimusele, kas ta on nüüd pärast sumokarjääri oma eluga rahul, vastas Kaido: "Elu läheb ju edasi. Ega ma sellepärast ära ei sure. Muretsen Eesti pärast. Valige mind!"

Esialgu tuli Kaido Eestisse vaid paariks päevaks. Abikaasa Jelena tuleb Eestisse järgmise korraga. "Tulin lihtsalt, et nägu näidata. Päris nii ka ikka ei käi, et lõpetan, pakin asjad kokku ja tulen ära," ütles Baruto, et peab veel Jaapanis mitmeid karjääri lõpetamisega tseremooniaid läbima.

Täna tuli Kaido Höövelson lennukist maha, kaks kohvrit näpu otsas, riides nagu suvitaja, kurtis külma ilma ja tühja kõhu üle. Kas üldiselt tavaeluga juba harjunud? "Harjunud juba. Nagu poleks seda olnudki. Olen sumoelust juba lahti lasknud. See on nüüd läinud, vaatan tulevikku. Pean abikaasaga tulevikuplaane."

Kaido hakkab Eestis pidama omanimelist turismitalu "Barto Puhkemaja" ning ei ütle ära ka treeneritööst, kui sumohuvilisi poisse Eestimaa peal leidub. "Treeneritööle ei ütle kindlasti ei. Kui on poisse, siis mina olen õpetaja. Kui minust saab muidugi hea õpetaja, ma ju ei tea."

Vaata ka Delfi videointervjuud lennujaamast: