Kuna aga kaks eelmises edetabelis eespool asetsenud meest (yokozuna Asashoryu ja ozeki Chiyotaikai) läksid erru, siis on meie mees numbrilises järjekorras tõusnud kahe koha võrra ning on nüüd maailma kuues sumotori.

14.märtsil Osakas algaval suurturniiril (Haru-basho) on Baruto kuulutatud ametlikult ozeki kandidaadiks ning selleks, et tõusta sellele austusväärsele astmele, peab ta saavutama vähemalt 12 võitu.

Edetabelit juhib yokozuna Hakuho, kelle eestlane möödunud suurturniiril suutis esmakordselt alistada.

Hakuhole järgneb tema rahvuskaaslane ozeki Harumafuji. Kolmas mees pingereas on bulgaarlasest ozeki Kotooshu ja neljas jaapanlasest ozeki Kaio. Kaiole on see sajas kord startida eliitdivisjonis maskuuchi. Viiendal positsioonil on ozeki Kotomitsuki, kes asub nn kadoban'is. Kui 33 aastane jaapanlane ei suuda Hatu-bashol saavutada vähemalt kaheksat võitu, peab ta maiturniiril võistlema sekiwakena.

Sanyakusse, vastavalt sekiwake ja komusubi positsioonile on taas paigutatud jaapanlased Toyonoshima, Kisenosato ja Aminishiki.

Maegashira esimesel real asuvad mongol Kakuryu ja jaapanlane Wakanosato

Maegashira teisel real asuvad mongol Kyokutenho ja osseet Aran (13.koht), mis tähendab, et neil tuleb kohtuda kõigi endast eespool olevate meestega.

42 tugevaima rikishi hulka kuuluvad ka kaks grusiini, 22 aastane Tochinoshin (lääne-maegashira 6, 21.koht) ja 29 aastane Kokkai (ida-maegashira 14, 37 koht). Kokkaile kuulub au olla esimene eurooplane, kes on jõudnud eliitdivisjoni.

Kevadturniiril debüteerivad eliitdivisjonis: 24 aastane jaapanlane Okinoumi, 26 aastane mongol Tokusagawa ja 29 aastane jaapanlane Sagatsugsa, kellel pikkust vaid 167 cm.

Taas on makuuchis ka 33 aastane korealane Kasugao.                                 

Kevadturniir kestab 14.-28.märtsini.