Näituse avas Spordimuuseumi direktor Daimar Lell. Eesti Akadeemilise Spordiliidu president andis lühiülevaate liidu tegemistest ja SELL mängude ajaloost ning tänas näituse kokkupanijaid Helve Parmast ja Eve Aabi. Eriliselt tõi ta esile Valter Lenk’i, kes ka ise kohal viibis, teeneid Eesti Üliõpilasspordi arengus ning tema osa SELL mängude traditsiooni taastamisel pärast Eesti iseseisvuse taastamist. Näituse avamisel viibis Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ja Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat.

Näitusel on ainulaadne võimalus näha meie spordisangarite Gerd Kanteri, Olga Aleksejeva, Irina Embrichi ja teiste universiaadimedaleid. Väljas on Gerd Kanterile kulla toonud ketas. Esmakordselt on avalikkuse ees Toomas Prooveli kuldmedal ja esikoha diplom, mis ta võitis 2000. aastal kreeka-rooma maadluses üliõpilaste maailmameistrivõistlustel Tokios. Näha saab ka 2012. Aasta üliõpilaste poksimaailmameistri Rain Karlsoni kuldsed poksikindad.

Esmakordselt on näitusel väljas Eesti kõrgkoolide sportlaste ja võistkondade poolt võidetud auhinnad, millest suurim on kindlasti aastal 2013 TTÜ korvpallimeeskonna poolt võidetud Rahvusvahelise Üliõpilaste korvpalliliiga (ISBL) poolt võidetud karikas. Samas on ka auhindu Tartu Ülikooli ja Sisekaitseakadeemia varasalvest.

Lisaks erinevatele medalitele, karikatele, maskottidele on näitusel üleval ka haruldased erinevate riikide filateeliatooted, märgid ning mälestusmündid, mis on pühendatud universiaadidele, üliõpilaste maailmameistrivõistlustele.

Näituse koostas ja valmistas ette Eesti Spordimuuseum koostöös Postimuuseumi ja Eesti Akadeemilise Spordiliiduga. Näitusele annetasid oma karikaid, medaleid, mälestusesemeid lisaks sportlastele ka erinevad kõrgkoolid, mistõttu on näitusel seekord näha ka eksponaate, mida tavaliselt avalikkusele ei demonstreerita.

Näitus jääb spordimuuseumis avatuks kuuks ajaks on ja on SELL mängude ajal on osalejaile osalejakaardi esitamisel sissepääs tasuta.

XXX SELL mängud – Tartu Üliõpilasmängud, mille traditsioon sai alguse aastal 1923 korraldab Eesti Akadeemiline Spordiliit ja toimuvad 16.-18. mail 2014 Tartus. Juubelimängude kavas on 13 spordiala, millele oodatakse osalema üle 1500 sportlase enam kui kümnest riigist. Juubelimängude raames on kavas peale spordivõistluste veel mitmeid muidki juubeliväärilisi üritusi, millest üks on ülalmainitud näitus Spordimuuseumis ja mis on avatud kõigile tartlastele ja Tartu külalistele.