Samuti lükkas Žukov ümber sõltumatu uuringu tulemused, mille järgi toimivat Venemaal riikil dopingusüsteem. "Ma võin öelda ainult ühte: meil pole dopingu toetamiseks kunagi ühtegi riiklikku programmi olnud. Meil on dopingu suhtes nulltolerants. Venemaa koondis on Rios kõige puhtam," vahendab Guardian kuldseid sõnu.

Ühena viimastest teatas langetas eile Venemaa sportlaste suhtes otsuse Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI), kes lubas neist olümpiale võistlema 11, kuid jättis ukse taha kuus ratturit - kolm varasemate dopingukaristuste pärast ja kolm seetõttu, et nad olid doktor Richard McLareni raportis märgitud kui "riigi poolt kaitstud sportlased".

Žukov lisas, et Venemaa nimetab oma lõpliku olümpiakoondise laupäeval või pühapäeva ning et eeldatavasti saab see olema rohkem kui 250-liikmeline.

"Ütleme teile, palju meid läheb, järgmise paari päeva jooksul. Aga nii või naa on meie tiim tugev. Need on sportlased, kes kuuluvad maailma eliiti, nad võitlevad võidu nimel."

Koondise täpse suuruse üle otsustab rahvusvaheline spordikohus, kes vaatab üle iga sportlase eriloa staatuse. Guardianiga rääkinud eksperdid ütlesid, et ilmselt ei muutu see number drastiliselt.