Kui 1980. aasta Moskva olümpiamänge boikoteerisid kümned Lääne riigid ning neli aastat hiljem toimunud Los Angelese mänge omakorda 14 idabloki riiki eesotsas Nõukogude Liiduga, lõi USA suurärimees Ted Turner poolte lepitamiseks Hea Tahte mängud, millest võtsid osa mõlema Külma sõja osapooled.

Tavaliselt iga nelja aasta tagant toimunud mängud jätkusid ka Külma sõja lõppemise ning Nõukogude Liidu lagunemise järel, kuid eelmise kümnendi alguses lõpetati nende pidamine huvipuuduse tõttu ära.

Venemaad ähvardava olümpiakeelu tõttu loodab Milonov Hea Tahte mängude traditsiooni aga taastada.

"Spordis pole kohta rahvusvahelisel poliitilisel võitlusel. Sport peab olema aus. See, mille tunnistajaks me täna oleme, on lihtsalt katse võitjaid enne võistlusi selgeks teha ning meie riigist kui ohtlikust konkurendist vabaneda," põrutas Milonov.

"Arvestades praegust spordipoliitilist olukorda ja ilmselget nõiajahti, mida Lääne riigid meie sportlaste vastu peavad, oleks meie poolt sobiv taaselustada Hea Tahte mängud."

Kuigi Milonovi ettepanek on Venemaa duumasaadikute seas leidnud ka mõningast toetust, on sellel ka omad vastased - näiteks endine Venemaa jalgpalliliidu president Vjatšeslav Koloskov, kelle meelest on tegu populismiga. Koloskovi sõnul ei oleks Venemaal piisavalt ressursse nii suure sündmuse korraldamiseks ning et muu maailma sportlased ei oleks huvitatud võistlustel osalemisest.