150 võistleja hulgas oli 67 venelast, kes olümpiamängudelt osa võtta ei tohi, teiste seas ka tõkkejooksja Sergei Šubenkov ning kõrgushüppajad Ivan Uhhov ja Maria Kutšina. Pealtvaatajateks olid vaid paarsada inimest, kellest enamus sportlaste sõbrad ja tuttavad.

"See peaks näitama, et ükskõik kui palju meile survet avaldatakse, meie oleme valmis alati võitlema ja kiiremini jooksma," ütles 400 meetri jooksu võitnud Pavel Ivaško. "Nad ei murdnud meid. Nad diskvalifitseerisid meid kõige inetumal moel, aga me jätkame võistlemist."

Enne võistluste algust ja hümni kuulamist pöördusid publiku poole Venemaa kergejõustikuliidu president Dmitri Šljahin ja teivashüppaja Jelena Issinbajeva. "Ükski võistlus maailmas ei saaks asendada olümpiat, aga sellegipoolest otsime me täna asendust sellele, mida nad eile meile ei andnud," ütles Šljahin.

Kuumast ilmast hoolimata musta riietatud Issinbajeva kutsus kaasmaalasi üles pea püsti hoidma ja teatas, et "võit on ikkagi meie".

"Meid koheldi ebaõiglaselt, kui meilt olümpiamängud ära võeti, aga nagu ma juba eile ütlesin, teeb see meid ainult tugevamaks," sõnas naiste teivashüppe maailmarekordiomanik.

Võistluse auhinnatseremooniaks tuli kohale ka Venemaa spordiminister Vitali Mutko, kes ütles, et üritust oli vaja sportlastele "oma tegelike võimete näitamiseks" ning sellel pole mingit poliitilist eesmärki. "Venelastel on eriline hing, raskused ainult ühendavad meid," lisas ta.
"Nad ei lasknud meid põhivõistlusele, olümpiale, seega me tulime siia, et näidata, milleks me võimelised oleme," sõnas kuulitõukes löömatuks jäänud Konstantin Ljadusov.

Võistluse "Tähed 2016" võitjad said kõik 100 000 rubla auhinnaraha, teine koht sai 50 000 ja kolmas 30 000 rubla. Treener Aleksander Tsiplakovi sõnul oli olümpialt eemale jäämine paljudele sportlastele ka rahaliselt valus hoop.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko