Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger ja James Feigen tulid 15. augustil välja väitega, et neid rööviti teel olümpiakülla relva ähvardusel. Pärast seda, kui politsei neid küsitles, selgus aga, et mehed valetavad - tegelikult olid nad ühes bensiinijaamas ise laamendanud ning nende äkilise käitumise peale oli üks turvameestest neid relvaga sihtinud.

"Nende sportlaste vastu ei pandud toime röövi. Nad ei olnud nende kuritegude ohvrid, mida nad väitsid end olevat," sõnas Rio tsiviilpolitsei ülem Fernando Veloso.

Ameeriklased lõhkusid bensiinijaamas ära ühe WC, mille eest nad pärast turvameeste sekkumist ka kohapeal maksid. Kui Lochte naasis kodumaale juba mõned päevad tagasi, siis Bentz ja Conger said loa riigist lahkumiseks alles neljapäeval. Feigen on aga endiselt Brasiilias, lootes, et tema muudetud tunnistus toob talle tagasi tema passi, mille politsei ära võttis.

USA olümpiakomitee kinnitas Brasiilia politsei versiooni juhtunust ning vabandas oma sportlaste tegude eest. "Nende sportlste käitumine ei ole vastuvõetav, samuti ei esinda see USA koondise väärtuseid."

Turvakaamera video: