Just see aspekt teebki olukorra juriidilisest vaatevinklist väga keeruliseks. Kui peamine küsimus jäi ROK-i Täitevkomitee erakorralisel istungil Šveitsis esialgu lahenduseta, siis teatud karistused Venemaale juba määrati.

Venemaale ei anta lähiaastatel korraldada ühtegi suuremat spordivõistlust, kaasa arvatud 2019. aasta Euroopa Mänge, nagu algselt plaaniti. Lisaks kutsuti üles sama joont hoidma kõiki olümpialiikumise alla käivaid rahvusvahelisi alaliite. Eriliselt rõhutati sealjuures talialasid, sest Sotši olümpiamängudel aset leidnud manipuleerimised dopinguproovidega heidavad Venemaa spordile eriliselt halba varju.

Lisaks ükski Venemaa spordiministeeriumi esindaja, kelle nimi esineb WADA raportis ei saa akrediteeringut Rio de Janeiro olümpiale. Mõistagi pole akrediteeringut tarviski, kui Venemaa koondis peaks saama üleüldise keelu.

Venemaa president Vladimir Putin on rõhutanud, et kui Venemaa olümpialt eemale jäetakse, saab spordimaailma ränga hoobi, mis võib kaasa tuua olümpialiikumise lõhenemise.