Kokku jagati olümpial välja 975 medalit - 307 kulda, 307 hõbedat ning 361 pronksi. Ebavõrdsused tulenesid sellest, et maadluses, poksis, taekwondos ja judos jagati igal alal välja kaks pronksi, lisaks läksid osad medalid kolmel erineval ujumisdistantsil jagamisele. Kokku teenis vähemalt ühe medali 87 erinevat esindust - 86 riiki ning olümpialipu all võistelnud iseseisvate sportlaste ühendus. Kuldmedali võitis 59 esindust ning mõlemad arvud tähistava olümpiamängude ajaloo rekordeid.

Kõigi aegade tabelis lisandus kullariikide sekka koguni üheksa uut nime - Kosovo, Fidži, Jordaania, Singapur, Puerto Rico, Vietnam, Bahrein, Tadžikistan ja Elevandiluurannik. Kosovolaste, fidžilaste ja jordaanlaste jaoks oli tegu ka üldse nende ajaloo esimese OM-medaliga.

Igati oodatult troonib medalitabeli tipus kuuendat olümpiat järjest USA, kes kogus lõpuks 121 medalit - 46 kulda, 37 hõbedat ja 38 pronksi. Kõik need näitajad olid võimsalt teistest riikidest paremad. Väikese üllatusena tuli teiseks Suurbritannia (67; 27-23-17), kes edestas hoolimata väiksemast medalite koguarvust napilt Hiinat (70; 26-18-26). Dopinguskandaalidest räsitud Venemaa sai neljanda (56; 19-18-19) ning Saksamaa viienda koha (42; 17-10-15).

Ühe pronksmedali saanud Eesti jagas koos üheksa teise riigiga viimast ehk 78.-87. kohta. Samale reale jäid veel Soome, Austria, Moldova, Dominikaani Vabariik, Maroko, Nigeeria, Portugal, Trinidad ja Tobago ning Araabia Ühendemiraadid.

Meie lähinaabritest oli veel Leedu 64. (4; 0-1-3) ning Rootsi 29. (11; 2-6-3). Läti jäi sootuks medalita, seda esmakordselt pärast taasiseseisvumist.

Euroopa riikidest jäid lisaks Lätile ja pisiriikidele medalita ka Island, Bosnia & Hertsegoviina, Albaania, Küpros, Montenegro ja Makedoonia.

Küllaltki omapärased medalisaagid viivad koju Kanada ja Aserbaidžaani rivistused, kel paistab olevat eriline nina pronksmedalitele - kanadalased said nelja kulla ja kolme hõbeda kõrvale koguni 15 pronksi, aserid ühe kulla ja seitsme hõbeda kõrvale 10 pronksi.

Korraldajamaa Brasiilia saagiks langes 19 medalit - seitse kulda, kuus hõbedat ja kuus pronksi. Kuigi nende jaoks on tegu rekordiga, paiknevad brasiillased võõrustajariikide arvestuses sellega küllaltki madalal - sellest vähem said kirja vaid Kreeka 2004. aastal, Kanada 1976. aastal ning Mehhiko 1968. aastal.

Individuaalselt kogus suurima medalisaagi neljandat olümpiat järjest (!) USA ujuja Michael Phelps, kes viis koju viis kulda ja ühe hõbeda. Ujuja Katie Ledecky sai endale neli kulda ja ühe hõbeda, võimleja Simone Biles neli kulda ja ühe pronksi. Kolm kulda võitsid veel viis sportlast - ungarlannast ujuja Katinka Hosszu (lisaks ka üks hõbe), ungarlannast aerutaja Danuta Kozak, briti trekirattur Jason Kenny, USA ujuja Ryan Murphy ning mõistagi ka Jamaika sprinter Usain Bolt.