Kolmas jooks kujunes selgelt tugevaimaks - eeljooksude neljast paremast ajast suisa kolm joosti välja just seal. 24-aastane Mägi sai ajaks 48,55, jäädes kaks aastat tagasi Zürichi EM-i poolfinaalis püstitatud Eesti rekordist vaid ühe sajandiku kaugusele. Hooaja tippmarki poole sekundiga parandanud tartlane oli selle ajaga oma jooksu kolmas ning kokkuvõttes neljas.

Mägist kiiremini on tänavu kümne tõkkega kaetud staadioniringi läbinud vaid kuus meest - neist kaks on eurooplased, kui ka kuubalasest Türgi jooksjat Yasmani Copellot Vana Maailma sportlaseks lugeda.

Lisaks Yasmanile oli Euroopa jooksjatest täna Mägist kiirem ka Karsten Warholm, kes sai Norra rekordiga 48,49 kokkuvõttes teise koha. 20-aastase tõkkejooksja esitus meenutas palju tänavust Amsterdami EM-i, kus ta esimeses jooksus samuti võimsa Norra rekordi püstitas (48,84), ent finaalis sekundi võrra kehvema aja ning kuuenda kohaga leppis. Seda, kuivõrd suur vahe on 400 meetri tõkkejooksus näiteks pool sekundit, näitab kasvõi tõsiasi, et Oskari Mörö, kes viis Soome rekordi 49,04-ni ja edenes samuti poolfinaali, paikneb uue tipptulemusega maailma edetabelis alles 29. kohal.

400 meetri tõkkejooksu poolfinaalid on kavas Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Rasmus Mägi