Tulemused pole hävimine, kuid rahulolu ka ei tekitanud. „Täielik pettumus. Vedasin alt treenerit ja iseennast. Ei saanud hakkama sellega, milleks siia tulin,“ nentis Mätas, kes viimastel tiitlivõistlustel on reeglina ikka pääsenud lõppvõistlusele. „Tehnika lagunes. Nurgad olid valed, jõud ei läinud odasse. Ei suutnud end paranda. Keha ei tahtnud ajuga koostööd teha. Tundsin, et oleksin pidanud lõppvõistlusele saama.“

Mätase sõnul on Olümpiastaadioni rada väga kiire ning hoojooks muutus 1,5 meetri võrra pikemaks. Sama mure häiris Kirti, kes esimesel katsel lendas järelhüppega korralikult üle joone, maandudes küljele. "Esimene katse lõi rivist välja. Selle põhjal ei saanud mingeid järeldusi teha. Sisuliselt alustasin võistlust teisest katsest. Hea meel, et psüühika taha midagi ei jäänud. Suutsin end hästi kontrollida," rääkis Kirt.

Edasi viinuks 81.96. Laanmäe sai 18., Mätas 22. ja Kirt 23. koha. Mingit rõõmu parima eestlase tiitel Laanmäele ei pakkunud. "Pole vahet. Kui olümpial lõppvõistlusele ei saa, pole mingit vahet, kas oled 15., 16., või 18. kohal," sõnas pettunud Laanmäe.