See tähendab, et paika jääb kord, mille on juba sätestanud Rahvusvaheline Kergejõustikuliit ja Rahvusvaheline Tõsteliit. Iga Venemaa sportlane peab oma puhtust tõestama sõltumatu vaatleja juuresolekul antud dopinguprooviga ning veenma oma katuseorganisatsiooni, et on treeninud väljaspool Venemaa riiklikku dopingusüsteemi.

ROK teatas, et kõik Venemaa sportlased peavad olümpiale pääsemiseks vastama alltoodud kriteeriumitele:

1. Sportlane täidab kõiki WADA koodeksi ja olümpiaharta tingimusi.

2. Rahvusvaheline spordialaliit analüüsib iga sportlase antidopingu andmeid eraldi, võttes arvesse usaldusväärseid ja adekvaatseid rahvusvahelisi proove, spordiala spetsiifikat ja selle reegleid.

3. Ükski varem dopingukaristust kandnud sportlane Rio olümpiale ei pääse. See ei kehti sportlaste kohta, kes rahvusvahelises spordiarbitraažis (CAS) või muus apellatsioonikomisjonis on õigeks mõistetud.

4. Kõik olümpiale pääsevad Venemaa sportlased lisatakse karmimasse võistlusvälise testimise programmi. Selle vastu eksimine toob automaatselt kaasa olümpia akrediteeringu tühistamise.

Kolmas punkt tähendab seda, et olümpiale ei pääse ka vilepuhuja Julia Stepanova, kes aitas ROK-i ulatuslikus dopinguuurimises ning taotles olümpiale pääsemist "neutraalse atleedina". ROK-i pressiteates on eraldi leheküljel toodud välja ROK-i eetikakomisjoni seisukoht, mis just tema varasematele dopingurikkumistele viitab.

"On tõsi, et Stepanova ülestunnistus ja avalik avaldus aitasid kaitsta puhtaid sportlasi, oli kooskõlas ausa mängu põhimõtetega ja spordi autentsusega ning olümpiaharta reeglid lubaksid tal võistleda olümpial neutraalse atleedina. Kuid tema rikkumised ja praktikad, mida ta ka ise oma tunnistuse järgi harrastas, ei vasta sportlase olümpiale lubamise eetilistele tingimustele," teatas eetikakomisjon.

ROK avaldab siiski Stepanovale tema koostöö eest tänu ning kutsub Stepanova ja tema abikaasa olümpiamängule pealtvaatajana. "ROK on valmis toetama Stepanovat tema sportlaskarjääri jätkamisel ja potentsiaalsel liitumisel riigi olümpiakomiteega," lisati avalduses.