Romanjuk võitis teise eelujumise, tabloo näitas aega 1.10,10. Seejärel seda korrigeeriti. "Elu teine aeg. Tundub, et alustasin kiiremini kui tavaliselt (50 meetri vaheaeg 32,69 sekundit - M. R.), lõpus täitsa surin, olin täiesti kinni," rääkis Romanjuk intervjuutsoonis ajakirjanikele.

Kokkuvõttes oli ta sooritusega rahul ja olümpiakogemusega samuti. "Äge! Pole midagi öelda. Võistelda olümpial nii suure publiku ees, on iga sportlase unistus. Kindlasti sain siit kõvasti motivatsiooni. Tokyos tahan osaleda rohkematel distantsidel, usun, et minu põhialaks saab 200 meetrit rinnuli," jutustas Romanjuk, kellel on olümpialt vaid positiivsed mälestused kaasa võtta. "Ainuke negatiivne asi oli uputus. Täitsa hull asi!"

Neiu nägu läks aga veel palju rõõmsamaks, kui ta kuulis ajakirjanikelt, et korrigeeritud lõpuaeg oli 1.09,49 ehk karvapealt võrdne ta enda nimel oleva Eesti rekordiga. "Päriselt?!" küsis Romanjuk. "Oleks tahtnud siis kas või sajandiku võrra kiiremini ujuda!" ütles ta esimese soojaga, siis mõtles viivu järele ja lisas rahulolevalt: "Tahtsin ujuda isiklikku rekordit ja saingi nüüd sellega sajandiku pealt hakkama."

Kokkuvõttes sai 19aastane neiu 44 naise seas 31. koha. Poolfinaali 16 hulka viinuks aeg 1.07,32.

ENNE VÕISTLUST

Ta stardib teises eelujumises, konkurentideks on Pilar Shimizu (Guam), Evita Leter (Suriname), Tatjana Chisca (Moldova), Jinq En Phee (Malaisia), Darja Talanova (Kõrgõzstan), Jamila Lunkuse (Uganda) ning Izzy Joachim (Saint Vincent ja Grenadiinid). Kokku osaleb 100 meetri rinnuliujumise eelujumistes 44 naist, poolfinaali pääseb aegade põhjal 16 paremat.

„Ajast ja kohast ei tahaks väga rääkida. Soovin ujuda enda tasemel, kui kõik õnnestub, siis teha ka isiklik rekord,“ lausus Romanjuk, kelle rekord sel distantsil on 1.09,49.