Alljärgnevalt toome teieni põgusa ülevaate eilsetest tähtsaimatest olümpiasündmustest.

Eesti tõkkejooksja Rasmus Mägi võib oma olümpiamängud igati õnnestunuks lugeda - pääs finaali, otsustavas jooksus siserajalt uus Eesti rekord 48,40, kuues koht... Fantastiline!

Olümpia. Olümpiamängud 2016. OM 2016.. Maadlus.

Eesti vabamaadleja Epp Mäe olümpiaturniir lõppes nukralt - juba avaringis tuli tal tunnistada Hiina esindaja Fengliu Zhangi paremust. Sealjuures oli eestlanna veel minut enne matši lõppu kindlalt juhtimas.

Olukorra tegi veel kibedamaks tõsiasi, et Mäe tabelipoole suurfavoriidi kaotuse tõttu oleks igati jõukohane olnud ka pääs finaali.

Rio olümpia kümnevõistluse teine päev

Lõpule jõudis ka Rio kümnevõistlus - suurfavoriit Ashton Eaton küll maailmarekordit ei püstitanud, kuid kordas 8893 punktiga täpipealt legendaarse tšehhi Roman Šebrle olümpiarekordit. Hõbeda sai 24-aastane prantslane Kevin Mayer, kes kogus samuti hirmuäratavad 8869 silma.

Eesti esindajad Karl Robert Saluri ja Maicel Uibo näitasid üles võitlusvaimu ning tegid kõigi raskuste kiuste võistluse lõpuni - vigastatud Saluri sai lõpuks 23. ning Uibo 24. koha.

Athletics - Men's 200m Final

Jamaika supersprinter Usain Bolt on endiselt teel "kolmik-kolmiku" poole, olles kolmandat olümpiat järjest nii 100 meetri kui ka 200 meetri jooksu olümpiavõitja. Nüüd on ees veel vaid 4x100 meetri teatejooks.

USA teatenaiskond

USA 4x100 meetri teatenaiskonna poolfinaaljooks läks Brasiilia neliku tõttu nässu ning ameeriklannad said protesti rahuldamise järel uue võimaluse - selleks tuli neil tühjal rajal üksi joosta välja finaalivääriline aeg. Sellega saadi ka kenasti hakkama ning eeljooksude parim aeg viib nad finaali soosikutena.

Ren Qian

Naiste 10 meetri vettehüpetes võitis kuldmedali hiinlanna vaid 15-aastane Ren Qian, kellest sai sellega Rio olümpiamängude noorim medalivõitja.

Serghei Tarnovschi (paremal) pronksmedaliga

Spordi pahupool ei ole kuhugi kadunud ka Rio mängudel - esimesed dopinguga põrujad on juba teada, nende seas ka kaks medalivõitjat.