Siin on Rio laupäevaste sündmuste lühikokkuvõte.

23-aastane eestlanna kaotas kulla võitnud Gwen Jorgensenile (USA) 9 minuti ja 26 sekundiga. Hõbemedali saavutas šveitslanna Nicola Spirig Hug ja pronksi britt Vicky Holland.

Neymar

Kodupubliku jaoks ilmselt kõige tähtsama medali tõi Brasiiliale nende jalgpallikoondis, kes alistas finaali penaltiseerias Saksamaa. Otsustava palli pani võrku sealjuures ei keegi muu kui Neymar.

Water Polo - Men's Gold Medal Match Croatia v Serbia

Rio meeste veepallikulla võitis Serbia, kes alistas finaalis Horvaatia. Pronksid läksid Itaaliasse, aga juba kolmandat olümpiat järjest peab neljanda kohaga leppima Montenegro, kes on iseseisva riigina igal olümpial poolfinaali jõudnud.

Athletics - Men's 5000m Final

Meeste 5000 meetri jooksu finaal kujunes dramaatiliseks, aga seda alles pärast finišit - kolme mehe diskvalifitseerimise järel tõusis pronksile algselt kuuendana lõpetanud 41-aastane ameeriklane Bernard Lagat. Kulla võitis britt Mo Farah, kes sai sellega teist olümpiat järjest esikoha nii 10 000 kui 5000 meetri jooksus.

Matt Centrowitz

Rio mängude keskmaajooksu üks tipphetki, meeste 1500 meetri jooksu finaal kujunes kummaliseks - väga madala tempo juures põrus suurfavoriit Asbel Kiprop, kullale tuli ameeriklane Matt Centrowitz, kelle aeg oli aga sisuliselt võrdne eelmisel aastal püstitatud naiste maailmarekordiga.

Athletics - Men's Javelin Throw Final

Meeste odaviske finaalis saatis edu tänavuse hooaja valitsejat, sakslast Thomas Röhlerit, kes viskas viiendal katsel oda üle 90 meetri, edestades sellega Julius Yegot ning valitsevat olümpiavõitjat Keshorn Walkerit.

Rio eelviimane võistluspäev kergejõustikus lõpetati jooksualadel kahe kuldmedaliga USAle - nii naiste kui meeste seas tuli ameeriklaste nelik võidule 4x400 meetri teatejooksus.

Rio olümpiamängude naiste kõrgushüppevõistlus kujunes väga tihedaks - võidutulemuse 1.97 alistasid koguni neli sportlast. Katsete arvuga jagati aga kõik medalid ära ning poodiumi kõrgeimale astmele astus 37-aastane hispaanlanna Ruth Beitia.

TÄNA RIOS:

Eestlastest on olümpia viimasel võistluspäeval stardis Tiidrek Nurme ja Roman Fosti, kes alustavad kell 15.30 (Eesti aeg) meeste maratoni.