Alljärgnevalt toome teieni kokkuvõtliku ülevaate eilse võistluspäeva tähtsaimatest uudistest.

Ksenija Balta suutis Rio olümpia kaugushüppevõistlusel teha isikliku hooaja tippmargi 6.79, mis andis kokkuvõttes äärmiselt suurepärase kuuenda koha. Vinge!

Maicel Uibo

Eesti kümnevõistlejate Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri olümpiadebüüt ebaõnnestus - suurte lootustega võistlustulle astunud Uibo sai kuulitõukes kirja nulli, vigastusega võitlev Saluri püsib tabelis viimaste seas. Mõlemad noored mehed võistlevad aga vapralt edasi.

Rio de Janeiro olümpia meeste odaviske kvalifikatsioon

Eesti saatis olümpiamängudele koguni neli odaviskajat, kuid ükski neist lõppvõistlusele ei jõudnud - kui teisipäeval sai selgeks Liina Laasma saatus, siis kolmapäeval ei suutnud 12 parema hulka murda ka Tanel Laanmäe, Risto Mätas ja Magnus Kirt. Tulemusteks ja kohtadeks vastavalt 80.45 ja 18., 79.40 ja 22. ning 79.33 ja 23.

Usain Bolt

Meeste 200 meetri jooksu poolfinaalid olid osalt harjumuspärased, osalt üllatuslikud. Kui Usain Bolt sai kiireima ajaga (19,78) finaali ning läheb vähemalt enda sõnul ründama maailmarekordit, siis tema üks põhilisi konkurente, 100 meetris hõbedale tulnud Justin Gatlin jäi esimesena kaheksa seast välja!

Basketball - Men's Quarterfinal Spain v France

Rio korvpalliturniiril lähevad medalid jagamisele just nende nelja riigi vahel. Austraalia oli kindlalt üle Leedust, Hispaania Prantsusmaast ning USA Argentinast, Serbia sai napilt jagu Horvaatiast. Ühes poolfinaalis lähevad viimase kahe olümpia finaali korduses vastamisi USA ja Hispaania, teises Austraalia ja Serbia.

Basketball - Men's Quarterfinal USA v Argentina

Argentina ja Prantsusmaa korvpallimeeskondade kaotuste järel ütlesid oma riigi koondistega hüvasti mitmed tõelised legendid - Rio turniir jäi viimaseks Manu Ginobilile ja Andres Nocionile Argentina ning Tony Parkerile Prantsusmaa eest.