Sportlasküla, mis peab olümpia ajal majutama ligi 18 000 inimest, avas küll uksed, kuid 19 hoonet 31st pole seniajani läbinud ohutuskontrolli. Musta huumorit kaasates võiks vastuvõtjad sportlaskülla saabuvatele elanikele patsutada õlale ja öelda: "Tere tulemast! Olete oodatud, aga omal riisikol."

Osad delegatsioonid on juba välja hõiganud, et kui olukord kiiremas korras ei parane, siis võidakse korraldajatele esitada kompensatsiooninõuded. Raha majutuse eest küsitakse, aga elementaarseid nõudeid täidetud pole, kirjutab The Guardian.

Peljatakse gaasi- ja veetorude lekkeid, korra on sportlaskülas aset leidnud suurem voolukatkestus. Kõrghoonete (17 korrust) liftid töötavad kuidas jumal juhatab. Hetkel on olümpiakülas vähem kui 10 protsenti elanikest ja sellest vaatenurgast lähtudes seisavad suuremad kaosed alles ees. Juba on sportlasküla osas rahulolematust väljendanud Austraalia, Itaalia ning Hollandi olümpiadelegatsioonid.

Hollandlaste majas, mis kannab numbrit 26 toimus nädalavahetus ka pisem tulekahju. Selle põhjustasid töömehed, kes toimetasid elektrikaitsmete kapi kallal. Evakueerima kedagi ei pidanud, olukord saadi kiirelt kontrolli alla, kinnitas sündmusi Rio olümpia pressiesindaja Mário Andrada. Ta lisas, et sportlaskülas viivad töid lõpule ja likvideerivad puudusi 630 töölist.