Gerd Kanterile ja Martin Kupperile elasid staadionil kaasa paljud eestlased. Nende seas ka kasiinoärimees Armin Karu ja sõudja Allar Raja.

"Enda medali peale siin küll ei mõelnud. Eesti mehed tegid võistluse uskumatult põnevaks. Kahju, et nad pidid maksma enda medaliga lõivu," nentis Raja vahetult pärast võistluse lõppemist. "Selline tunne, et ei julgegi enam minna vaatama. Olen kaks korda käinud vaatamas väga tugeva medalipotensiaaliga eestlasi ja mõlemal korral oleme tulnud neljandaks," muheles ta ja lisas, et ehk käib temaga kaasas halb õnn.

Kupperi imelise heite ajal tõusid staadionil võistlusele kaasa elanud eestlastel püsti aga ihukarvad ja meeleolu oli ülev. "Oligi tunne, et tuleb ära," kirjeldas ta emotsioone. Samas nentis Raja, et olümpiamängude puhul ongi karm see, et kunagi ei tea, mida teeb vastane. "Annad endast parima ja võib-olla ületad end, kuid sa ei saa reguleerida seda, mida teevad teised."

Raja sõnul on siiski plaanis veel eestlastele kaasa elamas käia. "Vaadata on üldse palju närvilisem kui ise võistelda," sõnas ta.

Võistlust jälgis kohapeal ka kasiinoärimees Armin Karu, kelle võistlusjärgseks emotsiooniks oli vaid üks: kurbus. "See oli vapustav. Kupperi viimane katse... hõbe oli ju käes. Aga ma ütlen, et paremad päevad on veel Kupperil ees," lisas ta.

Karu lisas, et küll on eestlastel veel võimalus medalivõitu pealt näha. "Neid võistlusi on siin tulemas veel, kus lootus on. Praegu oli aga tõesti väga kurb. Me elame seda väga üle," sõnas ta.