"Nii mina kui Alo Toom (kaaskommentaator - toim.) arvame, et kohtunik soosis venelast," sõnas Press Delfile ja Eesti Päevalehele.

Konkreetselt käib jutt teise perioodi algusest, kui Nabi pandi 0:0 seisul parterisse ja Semjonov sai aktiivsuse eest punkt. Sellele järgnes ka venelase viie punkti vääriline heide, mis otsustas matši saatuse.

"Heiki plaan oli ka, et teisel poolajal minna täie tambiga peale - see ongi tema puhul tavapärane taktika - ning seal oligi näha, et ta saigi vastase passiivseks. See moment, kui ta sai käpuli ja peaaegu venelase selja taha, oli puhtalt tema trügimise vili. Ideeliselt peaks see tähendama, et eestlane oli aktiivsem. Ja siis järsku täiesti tühja koha pealt tuli Nabi vastu passiivsus. Raske on seda kommenteerida, aga väga halb maitse jäi sellest matšist suhu," tunnistab Press.

"Lisaks maadles venelane päris palju käsi õlal, mis ei ole õige kreeka-rooma maadlus. See takistab vastase edasi tulemist," selgitas Press, tunnistades samas, et venelase võiduheide oli täiesti korrektne: "Tõste, mille venelane tegi, oli puhas ja Heiki magas selle maha. Miks aga Heiki üldse parterisse pandi, see oli arusaamatu."

Kas võib öelda, et Rio maadlusvõistlustel on üldse venelasi soositud? "Ma ei tahaks seda teemat kommenteerida. See on suuresti maitse küsimus. Ma arvan, et üldiselt on kohtunike tegevus ikkagi hea olnud," leiab Press.

Nabi ise ei tahtnud seda teemat pikemalt kommenteerida. Kuigi ta ei mõista, miks karistas kohtunik teda vastase peaaegu parterisse surumise järel hoiatusega passiivsuse eest, ütleb Nabi vaid napisõnaliselt: „Venelane oli tubli poiss, kasutas võimaluse ära, mina mitte.“