Eriti kurb uudis on see olümpiafännidele, kes lootsid šveitslast Rio de Janeiro päikese all näha. Federer on võitnud 17 suure slämmi tiitlit, kuid veel mitte ühtegi individuaalset olümpiakulda - 2008. aastal võitis ta Pekingis paarismängu kulla, 2012. aastal jäi Londonis üksikmängus hõbedale. Teisipäevase teatega lükkas 8. augustil 35-aastaseks saav tenniselegend selle võimaluse taas edasi.

"Pean tohutu pettumusega teatama, et ei saa Šveitsi koondist Rio olümpiamängudel esindada ning pean eemale jääma ka kogu ülejäänud hooajast. Olles koos arstide ja oma meeskonnaga kaalunud kõiki variante, olen langetanud keerulise otsuse: pean 2016. aasta hooaja lõpetama ja tegema aasta alguses opereeritud põlvele suurema taastusravi," teatas Federer, kellele tehti artroskoopiline lõikus veebruaris.

Federer ise väitis, et vigastas põlve, kui tegi oma kaksikutest tütardele vanni. Ta naases võistlustulle aprillis Monte Carlos, kuid kukkus Wimbledoni poolfinaalis taas valusalt ja süvendas vigastust veelgi.

"Arstid ütlesid, et kui ma tahan ATP World Touril veel paar aastat vigastustevabalt mängida, pean ma põlvele ja kehale andma piisavalt aega täielikult taastuda. Raske on aasta niimoodi lõpetada. Positiivne on see, et see pani mind mõtlema, kui palju õnne ja vähe vigastusi mul tegelikult karjääri jooksul on olnud," lisas šveitslane.

Federeri kalendris on hetkel järgmine etteaste jaanuaris Perthis toimuv Hopman Cupi näidismatš, kuid nii pikk eemalejäämisaeg peaks ta aasta lõpuks kukutama 16. kohale.