John Anzrah oli juba dopinguproovis erinevatele dokumentidele allkirjad andnud, kui pettus avastati. Veel pole selge, millist sportlast Anzrah "esindas".

"Me ei saa sellist teguviisi tolereerida," sõnas Keenia olümpiakomitee esimees Kip Keino. Anzrah ei olnud sealjuures Keenia koondise ametlik liige ning Keino sõnul ei ole ta isegi kindel, kuidas Anzrah üldse Riosse sõitis.

Keenia kergejõustikuliidu allikas selgitas aga BBC-le, et tegelikult võis Anzrahi teguviis olla märksa süütum kui esialgu paista võib - nimelt kasutas treener sportlase akrediteeringut, et olümpiaküla sööklas tasuta süüa saada.

"Kui antidopingu inimesed temaga kohtusid, eeldasid nad, et tegu on sportlasega, kes on dopinguproovijärjekorras. Treener kartis, et ta avastatakse ja paljastatakse ning ei julgenud öelda, et ta ei ole tegelikult sportlane, seetõttu ta olukorraga kaasa mängiski."

Varem on veel üks Keenia kergejõustikukoondisega seotud isik olümpialt koju saadetud - mänedžer Michael Rotich visati Riost välja, kuna lubas 10 000 naela eest treenereid dopinguküttide eest hoiatada.