Miiting oli esialgu planeeritud toimuma rahumeelselt, kuid vahetult enne rongkäiku ilmusid kohale mustade lippude ja kaetud nägudega tegelased, kes kohalike sõnul käivadki miitingult miitingule teravusi otsimas ja tekitamas. Rahumeelsetel inimestel polnud aga nendega kaasa laulmise vastu midagi ning kuna ollakse ikkagi ühise asja eest väljas, ühendati jõud ja liiguti üheskoos mööda selle rajooni peatänavat edasi, kuni ratsapolitsei nende tee tõkestas.

Kuna üritus jäi veel kestma ka pärast päikeseloojangut - see juhtub siin juba kell 17 -, puudub meil info, kuidas sündmused edasi arenesid. Kokkuvõtete tegemise aeg saabub ilmselt hommikul. Kohal oli loomulikult kogu maailma meedia raskekahurvägi eesotsas Reutersi, AFP, AP ja BBC-ga kuni väiksemate Brasiilia külaajalehtedeni välja.

Reuters kirjutas mõned minutid enne avatseremooniat, et politsei kasutas protestijate laiali ajamiseks pisargaasi ja lõhepakette.

Miks just protest sellel väljakul algas? Korraldajate sõnul olevat seal toimunud 2014. aasta jalgpalli MM-i kõige verisemad rahutused. Vahepeal on vastu võetud terrorismivastane seadus, mis lubab politseil valitsusvastaseid loosungeid eksponeerivad inimesed arreteerida.

Keskpäeval kogunesid sajad meeleavaldajad ka Copacabana rannale. Sealne miiting olevat olnud rahulikum ja toimus pigem sõbralikus meeleolus.

Thousands took to the streets of Rio to protest the #Olympics2016.https://t.co/G8j9ttq30x
— AJ+ (@ajplus) August 5, 2016