Toimetuse juht Rivo Saarna võtab meid vastu Ülemiste keskuse suuruses hoones, millest tulevikus saabki kaubanduskeskus. Eestlaste 1,9 tonni kaaluvale tehnikale ja 16 töötajale on seal eraldatud 96-ruutmeetrine boks. Võrdluseks: Soome telejaam YLE saatis olümpiale 105 inimest ja omas stuudiot Copacabana rannal.

„Nad ei tootnud mitte kuus korda rohkem saateid, vaid andsid inimestele võimaluse puhata. Töökaitseinspektsioonil pole seda ilmselt hea meel kuulda, aga me töötasime siin kolm nädalat ilma ühegi puhkepäevata 16-18 tundi päevas. Tallinnas on telemehe tööpäeva pikkus 8-10 tundi. See siin oli maraton,“ ütleb ERR-i spordipealik.

Boksi juurde kuuluvad lisaks töölaudadele ja stuudiole veel montaažiruum, raadiostuudio ja kaks tuba ülekannete kommenteerimiseks, mida staadionilt teha ei saa. Režiipulti teisel pool stuudio seina jookseb sisse 45 otsepilti, millest korraga saab eetrisse paisata kolm. Näeb ka kergejõustikku, kuid selle ülekandeõigused kuuluvad teadupärast TV3-le ning seda ETV massidele näidata ei tohi.

ETV Rio tööruumide suurim vaatamisväärsus pole mitte stuudio sein, mida te kahe ja poole nädala jooksul igal õhtul Saarna selja taga nägite, vaid hoopis üks väiksem detail - miniatuurne tõrvik, millega Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit (AIPS) premeeris 15 olümpial kommentaatorina töötanud Lembitu Kuuset, kes kahjuks Riosse tulla ei saanud.

Toimetuse seinalt võib leida nimekirja asjadest, mis antud päeva jooksul on vaja ära teha. Nii näiteks saame teada, kes kommenteerib õhtust korvpalli või mis kell peab meeskond olema valmis otsestuudioks. Intervjuu Saarnaga tegime ühe olümpiapäeva hommikupoolikul, fotograafiga läksime neile külla õhtul täpselt otsestuudio ajal.

Stuudios eetrisse paisatud intervjuud Mart Seimi ja purjetamistüdrukute Anna Maria Sepa ja Kätlin Tammistega olid juba varem ette tehtud, Saarna ülesanne oli need sisse juhatada ning põgusalt järgnevat programmi tutvustada. Režiipuldiga suhtleb Saarna kõrvaklapi ja kaamera kaudu. Kriitilistematel hetkedel astub režissöör Margit Rand stuudiosse sisse, et Saarnaga asju pikemalt arutada. Otsestuudio lõppedes avastab meie fotograaf isegi end korraks telekasse jäävat. Aga Tallinnasse seda pilti enam ei saadetud. Saade oli selleks korraks läbi.

Saarnale oli see elu esimene olümpia nii suurt masinavärki juhendada. Ta ütleb, et see on olnud tema karjääri üks põnevamaid aegu ning lubab Tokyo olümpial samuti vägesid juhatada.