Rio olümpial osaleb nii mees- kui naisüksikmängus 64 tennisisti. Rahvusvaheline tenniseliit (ITF) valis mängijad turniirile järgneva süsteemi alusel: 56 sportlast maailma edetabeli põhjal (ühest riigist maksimaalselt 4 mängijat), kaks sportlast tennise mõistes väikeriikidest (seekord Liechtenstein ja Paraguai) ning kuus sportlast ITF-i kutse läbi.

EOK kommunikatsioonijuht Aivo Normak kinnitas, et Kontaveit pole tegelikult kutset saanud. Kuuldavasti on eestlanna hetkel esimene n-ö joone all olev mängija, mis tähendaks justkui seda, et ta peaks Cibulkova eemalejäämisel kutse saama. Samas konkreetset dokumenti või nimekirja, mis taolist infot kinnitaks, pole ja seetõttu on kõik hetkel veel ebaselge. Ametlik kinnitus Cibulkova asendaja kohta peaks saabuma täna või homme.

Kutse saanud naistennisistidest on lisaks vigastatud Cibulkovale erinevatel põhjustel Rio mängudest loobunud ka valgevenelanna Viktoria Azarenka, rumeenlanna Simona Halep, tšehhitar Karolina Pliškova ning Šveitsi esindav Belinda Bencic.

Viimati sai Eesti tennisemängijaid viie olümpiarõnga taustal mängimas näha 2008. aastal Pekingis, kui Kaia Kanepi edenes kaheksandikfinaali ning Maret Ani kaotas avaringis. Paarismängus piirdus meie duo ühe matšiga. Neli aastat tagasi toimunud Londoni olümpiale oli koha taganud Kanepi, kuid vigastuse tõttu tuli tal turniirist siiski loobuda.

Kõvakatteväljakutel mängitav olümpiamängude tenniseturniir algab Brasiilia suuruselt teises linnas 6. ning lõpeb 14. augustil.