Venemaa delegatsiooni eemaldamist nõuab näiteks Maailma Antidopingu Agentuur WADA, kelle eestvedamisel valmis raport, mis tõestas Venemaa riikliku dopinguprogrammi olemasolu ning massilist keelatud ainete kasutamist 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude ajal.

Venemaa kõrvale jätmist olümpiapeost soovitasid mitmete riikide antidopinguagentuurid ja spordialaliidud juba ammu enne seda, kui paljastavat raportit eile Torontos avalikkusele tutvustati.

Sõõrumaa sõnul on mitmed ajakirjanikud temalt sama küsimust küsinud, kuid EOK ametlikku seisukohta pole kõrgemalt poolt palutud.

"Minu isiklik arvamus on, et hoiaks siinkohal pigem suu kinni ega sekkuks suurtesse mängudesse. See on oluliselt laiem teema, kui välja paistab, see puudutab ka väga paljusid süütuid inimesi," ütles Sõõrumaa Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Kui keegi EOK seisukohta küsib, siis me peaksime kokku kutsuma täitevkomitee ja seda asja omavahel natuke arutama. Isiklikult ma hoiaksin sellest eemale. Teisi arvajaid peale minu on maailmas küllalt."

Täna peaks toimuma Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee erakorraline telefonikonverents, mille järel on oodata juba konkreetseid otsuseid.

Kanada juuraprofessori ja spordijuristi dr Richard McLareni juhtimisel toimunud uurimine tuvastas, et Venemaa spordiministeerium mätsis kinni sadu positiivseid dopingujuhtumeid enne Sotši talimänge ja nende ajal. McLareni sõnul leidis kinnitust, et positiivsed dopinguproovid lihtsalt "kadusid" Moskva laborist või asendati need puhastega. Kõrvale pandud positiivseid proove oli väidetavalt suisa 643.