Kultuuriminister vastas ka Delfi poolt esitatud küsimustele, mis puudutasid Rio olümpial viibimist ning seal esindusfunktsioonide täitmist.

Kas on kindlalt paika pandud alad, mida kultuuriminister igal juhul külastab?

Jälgin kindlasti mängude avamist ja külastan olümpialinnas viibimise päevade jooksul võimalikult palju neid võistlusi, kus on esindatud eesti sportlased. Võistlusgraafik on eesti koondisel väga tihe ja alad ajaliselt ka kattuvad, mistõttu arvestan kohapeal EOK delegatsioonijuhi soovitustega. Lisaks tuleb arvestada liikumisvõimalustega – ka see lõplikult alles olümpialinnas kohapeal.

Kas kultuuriministril õnnestub Brasiilias puhtalt keskenduda olümpiale või on ka muid töökohustusi?

Keskendun olümpiale, kuna esindan olümpiamängudel vabariigi valitsust. Prioriteet on kindlasti Eesti delegatsiooni programm. Nagu eelpool viidatud, siis suure tõenäosusega programm kohapeal täieneb. Mängudele saabuvad enamiku riikide spordivaldkonna eest vastutavad ministrid ning on võimalus ka sellisteks kohtumisteks.

Kellelt (Eesti sportlased) loodab kultuuriminister isiklikult väga kõrget kohta?

Kõik sportlased, kes Eestit mängudel esindavad, on teinud ära suure töö ja täitnud olümpianormi. Seega väärib nende pingutus tunnustust juba praegu. Kui need sportlased suudavad realiseerida pika ettevalmistusperioodi jooksul tehtud töö oma elu parimaks või selle lähedaseks resultaadiks, siis on ka väga suur tõenäosus, et Eesti jõuab taas ka medaliriikide hulka. See tähendaks Eesti spordile ja kogu riigile suurt tähelepanu ja mõistagi au.

Olümpia teises pooles on Rio de Janeiros ametliku esindajana kohal Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn.