EOK pressiteates seisab: "ROK-i tänane otsus jätta Venemaa sportlaste Rio olümpiamängudel osalemise lõplik otsus rahvusvaheliste spordialaliitude teha on selge viide sellele, et ROK usaldab oma partnereid. Rakendatavad karmistatud nõuded olümpiamängudel osalevate Venemaa sportlaste suhtes on ainus võimalus süütute sportlaste kaitsmiseks ja kõikide tekkinud kahtluste hajutamiseks. Eesti Olümpiakomitee mõistab üheselt hukka dopingainete kasutamise ja mistahes pettused spordis."

Kõik Venemaa sportlased peavad oma rahvusvahelisele katuseorganisatsioonile tõestama, et on keelatud ainetest puhtad ning järgivad kõiki antidopingu- ja olümpiareegleid. Selle olulisem punkt näeb ette piisaval hulgal välismaal ja sõltumatute vaatlejate poolt läbi viidud dopingutestide olemasolu.

ROK-i tänase otsuse uusim punkt sätestab, et Rio olümpiale ei pääse ükski varem dopingukaristust kandnud sportlane ning vesi tõmmati peale ka "vilepuhujale" Julia Stepanova olümpialootustele (800 meetri jooksja), kes oli Venemaa dopinguprogrammi paljastamise üks võtmeisikuid. Varem oli Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) lubanud tal mängudest osa võtta "neutraalse atleedina".