„See on minu jaoks suur au,“ ütles Rammo. „Olümpiavõitjaks tullakse ise, läbi raske töö. Lipukandmise au usaldatakse sportlasele teiste inimeste poolt ja olen väga liigutatud, et selle usalduse välja teenisin.“

„Eesti lipu kandjaiks olümpia avamisel on alati olnud suure tähega sportlased ja sellesse nimistusse kuulumine lisab olümpia eel kindlasti enesekindlust ja usku,“ lisas Rammo.

„Karl-Martin Rammo on näidanud ennast perspektiivika ja arenguvõimelise sportlasena, kes vaatamata oma noorusele võistleb juba teistel olümpiamängudel,“ märkis Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

„Lipukandja osa olümpiamängude avamisel on sümboolset laadi, nii ka purjetaja valik sellesse rolli, millel on palju sidemeid meie kui mereäärse rahva ning lisaks ka tänavuse merekultuuri aastaga. Merel on alati olnud meie elus ja kultuuris oluline koht,“ lisas Sõõrumaa.

27-aastane Karl-Martin Rammo osaleb olümpia purjetamisvõistlustel klassis Laser. Tema treener on Rein Ottoson. Eelmisel olümpial sai ta 18. koha, Euroopa meistrivõistlustel on jõudnud kahel korral kümne parema hulka (2011 - 10., 2013 - 7.) Rammo on teine purjetaja, kes vaamisel lippu kandnud – 2000. aastal Sydneys oli lipukandja praegune EOK asepresident Tõnu Tõniste.