Ajakirjanikele intervjuud andes peab Tiidrek Nurme esmalt rajapiirdelt tuge otsima, sest jättis endast rajale kõik. “Minu jaoks oli see positiivne kogemus, jooksin oma parima ja päris haamrit ei saanud,” nentis ta vahetult pärast rajalt tulekut. Mees saavutas maratonis ajaga 2:20.01 63. koha. Isiklikust rekordist jäi seega puudu ligi kolm minutit.

Nurme seletas, et tema taktikaks oli leida hea ja kiire grupp, kellega koos joosta. Algus oli ka väga hea ning mees püsis isikliku rekordi graafikus. “Mingi hetk hakkas see grupp laiali minema ja siis pidi olema mees ja ise enda eest võitlema,” kommenteeris ta.

Nurme lisas, et rajal oli tal palju probleeme vedeliku ja geelide tarbimisega ning pistis korralikult. “Pidin tegelema ka sellega, et lasta oma kõhul see läbi närida, mis ma sisse sõin,” seletas ta. Nurme sõnul mängis olulist rolli ka ilm ehk 26 kraadi ja metsik õhuniiskus. Siiski leidis ta, et lauspäike, nagu seda oli naiste maratoni ajal, oleks olnud kordades hullem. “Eks ma terve raja palvetasin, et päike välja ei tuleks. Korra, kui päike paistma hakkas, siis lasin jälle palved käiku, see oleks meid kõiki ära tapnud seal,” sõnas ta.

Maratonis algaja

Mehel pole raja kohta öelda ühtegi halba sõna. Oli tuult, rada suurepärane ja kiire. “Natuke kahju oli, et viimane seitse kilomeetrit ära langes. Samas, keegi minust mööda ei jooksnud, mina jooksin teistest mööda,” lisas ta.

Lõpukilomeetritel hakkas Nurme kõvasti järele võtma ka Roman Fostile. Mehel endal polnud aga Fosti asukohast õrna aimugi. “Ma lõpu spurtisin korralikult, et minuga koos olnud enam mööda ei saaks. Ma usun, et jooksin targalt. Võib-olla oleks pidanud alguses aeglasemalt alustama,” nentis ta. Nurme sõnul võib ka ajaga rahule jääda, teised olid selle ilmaga lihtsalt paremad.

Nurme rääkis, et maratoni mõistes on ta ikkagi väga algaja. Oma esimese maratoni jooksis mees 12 kuud tagasi. “Usun, et mul on andekust piisavalt, et kiiremini joosta. Praegu motivatsiooni on ja mulle meeldib see, millega tegelen.”

Mida arvab Nurme aga maratonil kolmanda koha saanud ameeriklasest Galen Ruppist, kes eelnevalt 10 000 meetri jooksus viienda koha sai? “Ta tuleb maailma tugeivaimast meeskonnast. Seal on miljonid dollarid. Eelarve on suurem kui meie kergejõustikuliidul. Midagi ei ole öelda, see on täielik teadus,” kommenteeris ta.