"Üldiselt tuleks maratoni ajal emotsioonid tagasi hoida, aga kui on põhjust, löön finišis tantsu. Või siis olen nii tühjaks end jooksnud, et ei suuda enam tantsida," rääkis Nurme olümpiakülas ajakirjanikele kaks päeva enne elu esimest olümpiamaratoni.

Lily, Leila ja Liina Luike on viimastel päevadel nii kirjutavas kui raadiomeedias kritiseeritud just finišis löödud sambatantsu pärast. Lily finišeeris 97-ndana, Leila oli 114. ja Liina katkestas enne poolele maale jõudmist. Nurme astus 30-aastaste kaasmaalaste kaitseks välja.

"Lõpuks peavad nemad ise enda sees tunnetama, kas läks hästi või halvasti. Kindlasti lootsid nad sportlikkus mõttes enamat, aga mulle meeldis, et nad jäid seejuures positiivseks. Eelmisel aastal MM-il 27. koha saanud Liina ei oodanud kindlasti katkestamist," ütles Nurme.

"Hoolimata sellest, et nad on pideva meedia tähelepanu all, on nad professionaalsed sportlased ja oma asjale väga keskendunud. Ei ole nii, et nad ise tahaksid kogu aeg pildil olla ja esineda, pigem tahavad teised neid pildile tõmmata. Mulle meeldis, et nad suudavad kõike positiivselt võtta ja näevad olümpialt saadut kui head kogemust."

Enda eesmärkidest rääkides ütles Nurme: "Nii palju mõistust mul on, et jään kahe jalaga maa peale ja medalist ei mõtle. Eesmärk on joosta võimalikult keskendunult ja targalt. Tõenäoliselt tuleb üle 24 kraadi sooja ja 90 protsenti õhuniiskust, mis tähendab, et ainult targad mehed võidavad. Kui midagi emotsionaalset korraldama minna, võin lõpetada haamriga, kui üldse finišeerin. See on targa mehe jooks, kus emotsioonid peavad jääma tahaplaanile."